Dedemi Ermeniler diri diri yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Dedemi Ermeniler diri diri yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 10:37

Avusturya Türkiye-Azerbaycan Dostluk Platformu, "Hocalı Katliamı” konulu panelde konuşan MHP Iğdır Milletvekili Oğan, "Dedemi, Ermeniler bütün köylülerin önünde diri diri yakmışlar" dedi.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, tarihte çok büyük acılar yaşayan Türk milletinin bir takım uydurmalarla soykırımcı olarak lanse edilmeye çalışıldığını söyledi.

Avusturya Türkiye-Azerbaycan Dostluk Platformu, başkent Viyana'da "Hocalı Katliamı” konulu panel düzenledi.

Terör örgütü Asala tarafından katledilen Türk diplomatlarının isimlerinin anıldığı panelin açılışında, saldırılarda hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Panele konuşmacı olarak katılan MHP Iğdır Milletvekili Oğan, iletişimde algının olguların önüne geçtiğine dikkati çekerek, soykırıma uğrayan Türklerin soykırımcı gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Tarihte Türklerin çok sayıda katliama maruz kaldığını ancak acısını içine attığını vurgulayan Oğan, "Tarihte çok büyük acılar yaşayan Türk milleti maalesef bir takım uydurmalarla soykırıma uğrayan değil, soykırımcı bir halk olarak lanse edilmeye çalışılmaktadır. Bu sebeple acılarımızı konuşmalıyız, anlatmalıyız. Bu acıları sadece Batılılara değil, kendimize de anlatmalıyız. Kendimize de anlatmalıyız ki insanlarımız 'hepimiz Ermeniyiz' diye sokaklara dökülmesinler" dedi.

"Dedemi Ermeniler diri diri yaktı"

Dedesinin Ermeniler tarafından yakılarak öldürüldüğünü anlatan Oğan, "Dedemi, Ermeniler bütün köylülerin önünde diri diri yakmışlar. Hikayesi de çok ilginçtir. Nenem, oğlu eve gelmeyince dedeme 'git bul' diyor. Dedem oğlunu kurtarmak için gidiyor, oğlunu kurtarmak için kendisini feda etmiş. Ermeniler, dedemi diri diri yakıyorlar" diye konuştu.

Hocalı Katliamı'nın milli bir mesele olduğunu ifade eden Oğan, ayrım gözetmeksizin herkesin bu konuda tek vücut olması gerektiğini vurguladı.

Hocalı'da işlenen katliamın kamera kayıtları ve belgelerinin ortaya çıkarıldığını ifade eden Oğan, cesetlere bile işkence yapıldığını, insanların derilerinin yüzüldüğünü, kulakların kesildiğini ve tırnaklarının çekildiğini aktardı.

"Bu katliamı anlatmalıyız"

Azerbaycan Milletvekili Azay Guliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Hocalı Katliamı'na katıldığını ve katliam emrini verdiğini söyledi. Ermenilerin yalanlarıyla etkili mücadele etmek için uğraştıklarını kaydeden Guliyev, "Hocalı Katliamı'nın bütün detaylarını Avrupa'daki siyasilere aktarmak için uğraşıyoruz. Her birimiz bu katliamı anlatmalıyız" dedi.

Katliamda şehit düşenlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurgulayan Guliyev, "Azerbaycan toprakları geri alınacaktır, hiç kimse şüphe etmesin. Ermenilere bir karış toprağımızı vermeyeceğiz. Bunun için bütün gücümüzü seferber etmeliyiz" diye konuştu.

"Ermeniler artık meydanı boş bulmayacaklar"

Türkiye-Azerbaycan Dostluk Platformu Başkanı Yardım Güneş, Hocalı'da bir gecede 613 sivilin katledildiğini belirterek, "Ermenilerin yalan ve iftiralarıyla daha fazla dünyayı kandırmasına izin vermeyeceğiz. Ermeniler artık meydanı boş bulmayacaklar, dünyayı kandıramayacaklar" dedi.

Panele Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, 5 Azeri milletvekili ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hocalı Katliamı

Azerbaycan'ın resmi açıklamasına göre, Ermenistan kuvvetleri, 26 Şubat 1992'de Karabağ Savaşı sırasında Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri'yi katletmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!