David Cameron radikal İslam’a savaş açıyor

Güncelleme Tarihi:

David Cameron radikal İslam’a savaş açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 10:30

İngiltere Başbakanı David Cameron, “müsamahasız ve radikal” görüşlere sahip, yaşadıkları ülkenin temel değerlerini benimsemeyen Müslümanların hükümetin 5 yıllık radikalleşme karşıtı programının hedefinde yer alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan, entegrasyon sürecinde yaşanan problemler nedeniyle İngiltere’de doğan, burada büyüyen ancak kendini bir Britanyalı olarak göremeyen insanların ortaya çıktığını dile getirdi ve cinsiyet ayrımcılığı, mezhepçilik ya da ırkçılık yapan kişilere kesinlikle tahammül gösterilmeyeceğini belirtti.

Başbakan özellikle “ Yahudilerle ilgili komplo teorilerine inanan” Müslümanların yarattığı tehdide dikkat çekti. David Cameron “ Terör suçlarından hüküm giyen kişilerin geçmişlerine baktığınızda bu kişilerin şiddet içeren eylemlerde bulunmayan bazı radikallerin etkisinde olduğunu görüyorsunuz. Bu kişiler belki sözde Yahudi komplolarını duyup inanarak bu yola giriyor, sonra Batı’ya ve Batı’nın liberal değerlerine karşı düşmanlık beslemeye başlıyor. En sonunda da ölüme tarikat benzeri bir bağlılık gösteriyor” dedi.


Birmingham’da konuşan başbakan, bu nedenle henüz şiddete başvurmamış radikallerle de başedilmesi gerektiğini dile getirdi ve “Yakın tarihte yaşanan savaşlar, tarihi adaletsizlikler ve fakirlik yüzünden terörü haklı çıkarmaya çalışan kişilerin bu görüşleri sarsılmalı” dedi.

IRAK SAVAŞI TERÖR NEDENİ OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Başbakan “İnsanlar İngiltere’nin Irak savaşındaki rolü nedeniyle teröre hedef olduğunu söylüyor ancak onlara hatırlatmamız lazım ki 11 Eylül, İngiltere’nin tarih boyunca en çok vatandaşını kaybettiği terör saldırısı, Irak savaşından önce gerçekleşti. İnsanlar Müslümanlar’ın bu saldırılara Batı’nın yaptığı adaletsizliklerin önünü aldığını söylüyorlar. Bizm onlara Kosova’yı Somali’yi, İngiltere’nin Müslüman halkları katliamlardan korumak için müdahale ettiği tüm ülkeleri hatırlatmamız gerekiyor. Müslüanları öldürenler IŞİD, Boko Haram, El Kaide gibi örgütler. Bazıları ise terörün nedeninin fakirlik olduğunu söylüyor. Ancak bu kişiler de teröristlerin bir çoğunun varlıklı ailelerden gelmenin tüm avantajlarından yararlandığını ve Batılı ülkelerde üniversite eğitimi aldığını görmezden geliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!