Davada yeni ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Davada yeni ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 14:56

26 Haziran'da içinde yapılan uruşmaya davet edilen ve tamircilik yapan şahitler Heiko P. ve Rene K. ile ev yöneticis Volker E.'nin ifadeleri terör örgütüne yönelik yeni ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Almanya'da Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde devam eden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında, başsanık Beate Zschaepe'nin kundakladığı ve diğer iki örgüt üyesiyle Zwickau kentinde kaldıkları evin yöneticisi ve evi tamir etmeye gelen iki tamirci dinlendi.

Bugünkü duruşmaya davet edilen tamircilik yapan şahitler Heiko P. ve Rene K. ile ev yöneticis Volker E.'nin ifadeleri terör örgütüne yönelik yeni ipuçları verdi.

Öte yandan, duruşmada intihar ettikleri açıklanan örgütün diğer üyelerinden Uwe Mundlos'un otopsi masasındaki gözleri açık cansız bedenini fotoğrafı gösterildi. Fotoğrafın çok kısa gösterimi sırasında başsanık Zschaepe'nin konsantrasyonunu kaybettiği ve fenalaştığı görüldü.

Yönetici Volker E. ifadesinde örgüt üyelerinin kaldığı eve, mutfakta çıkan arıza nedeniyle gittiğini belirterek, kapıyı Beate Zschape'nin açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Tamircilerden Heiko P. ve Rene K, Beate Zschaepe'yi teşhis etti. Heiko P., evin ateşe verildiği gün çatı katında çalışma yaptığını dile getirerek, bir ara  pastaneye kahve almaya gittiğini, yarım saat sonra büyük bir patlama sesi duyduğunu ve  duman bulutu gördüğünü kaydetti.

Heiko P, evde gördüğü kadının  Beate Zschaepe olduğunu doğruladı.

Diğer tamirci Rene K. da örgüt üyelerinin üçünü birlikte sık sık  gördüğünü ve bu kişilerin zaman zaman birlikte  bisiklete bindiklerini söyledi.

Duruşmanın sonuna doğru sanık Beate Zschaep,e rahatsızlandığını belirterek, doktor istedi. Zschape'ye müdahale eden doktorun herhangi bir bulguya rastlamadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!