Cumhuriyet diriliş öyküsüdür

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet diriliş öyküsüdür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 15:52

Hannover Belediye Sarayı’nda ev sahipliğini Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay’ın yaptığı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna siyaset, iş ve akademik çevresinin yanı sıra dernek başkanları katıldı.

Haberin Devamı

Aşağı Saksonya Eyaleti’nin Türkiye kökenli milletvekili Mustafa Erkan, Eyalet Emniyet Müdürü Uwe Binias, Hannover Belediye Başkanı Thomas Hermann, fahri konsoloslar, Hannover 96 Başkanı Martin Kind, işadamlarından Sadullah Torun, Muzaffer Dönmez, Hasan Kurtuluş, Fethullah Akbaba, FÖTEN Başkanı Seyhan Öztürk, DİTİB Eyalet Başkanı Yılmaz Kılıç, Karadeniz Derneği Başkanı Mehmet Genç, ASTT Başkanı Osman Tümur, ASTÖB Başkanı Ömer Aslangeçiner katıldı.

Başkonsolos Mehmet Günay, Türkçe ve Almanca yaptığı konuşmasında şöyle dedi:
“Yok olduğu düşünülen bir milletin, yeniden doğuşudur Cumhuriyet. Cumhuriyetin 92’nci yılında Almanya’da yaşayan sizlerin gelmiş olduğunuz yer gurur verici. Daha da iyi olmamız için mutlaka iyi eğitilmiş gençlere ihtiyacımız var. Eğitimli çocuk en büyük sermayedir. Bu alanda çalışmalara hız verilmesinde hem Türk, hem de Alman toplumu ve devletlerinin çıkarınadır. Ülkemizle Almanya arasında kurduğunuz köprülerden ve katılımınızdan dolayı da teşekkür ederim. Ülkemizin kurulması döneminden, günümüze kadar vatan uğrunda şehit olan hekese Allah rahmet eylesin.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!