Cumhurbaşkanı: Ben mi daha iyiyim Merkel mi?

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı: Ben mi daha iyiyim Merkel mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 16:41

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, aralarında Gülaynur Kanaat Uzun ve Burak Yılmaz’ın da bulunduğu 28 kişiye, yaptıkları toplumsal hizmetlerden dolayı Devlet Liyakat Nişanı taktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın en önemli nişanları arasında bulunan Devlet Liyakat Nişanı, bu yıl 28 kişiye verildi. Devlet Liyakat Nişanı’na layık görünenler arasında 52 yaşındaki iki kız çocuğu annesi Gülaynur Kanaat Uzun ile 31 yaşındaki Burak Yılmaz da vardı.

Cumhurbaşkanı: Ben mi daha iyiyim Merkel mi

EN GÜZEL ÖDEVİM SİZLERSİNİZ
Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue’de düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Steinmeier “Cumhurbaşkanlığı görevim süresinde en güzel ödevim sizin gibi sadece kendisini düşünmeyen insanların ülkemiz için yaptıklarından dolayı onlara ödül vermem” dedi. Steinmeier, tarihin iyi ve kötü yönlerinin unutulmaması gerektiğinin önemine ve tarihten çıkarılacak derslere değinirken, liyakat nişanını almaya hak kazananları vatansever demokrat olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı: Ben mi daha iyiyim Merkel mi

TEK TEK ÇAĞRILDILAR
Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından liyakat nişanı alanlar tek tek sahneye çağrılarak neden liyakat nişanına almaya hak kazandıkları anlatıldı. Cumhurbaşkanı liyakat nişanlarını dağıttıktan sonra Alman Milli Marşı okundu. Ardından da toplu fotoğraf çekildi. Cumhurbaşkanı Steinmeier Berlin’de turistlere ve Berlinlilere göç ve göçmenlerin tarihini anlatan turlar düzenleyen Gülaynur Kanaat Uzun ile Duisburg kentinde Müslüman gençlerine Almanya tarihini anlatan ve onları Yahudi Toplama Kampı Auschwitz’i gezdiren Burak Yılmaz ile yakından ilgilendi.

Cumhurbaşkanı: Ben mi daha iyiyim Merkel mi

HARİKA İŞLER YAPIYORSUNUZ
Yılmaz’a “Çalışmalarınız ilgiyle takip ediyorum. Harika işler yapıyorsunuz” diyen Steinmeier, Gülaynur Kanaat Uzun ile de ilginç bir diyaloğa girdi. Uzun, Cumhurbaşkanına “Daha önce Merkel ile de bu kadar yakından konuşmuştum” deyince Cumhurbaşkanı “Ben mi daha iyiyim yoksa Merkel mi’ diyerek şaka yaptı. Uzun soruya cevap vermezken ikili kahkahalarla güldü.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!