Çocuklar için 16 Milyon Euro toplandı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için 16 Milyon Euro toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 09:30

ALMAN İkinci Kanalı ZDF'de canlı yayınlanan ve yoksul çocuklar için para toplamayı hedefleyen 'Çocuklar için bir Kalp' kampanyası büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Spor, sanat, siyaset ve ekonomi alanında bir çok ünlünün desteklediği programı Johannes Kerner sundu. Programı izleyen seyirciler ve ünlüler para bağışında bulundu. Toplam 16 Milyon 269 bin 471 Euro toplandı. Elde edilen gelir, Almanya ve diğer ülkelerde yaşayan yoksul ve kimsesiz çocukların yararına kullanılacak.

Bir süreden beri uzayan sakallarıyla dikkatleri çeken Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann da kampanyaya sakalını kesilmesine karşılık topladığı 100 bin Euro'yu bağışladı.

Gecede ünlü futbolcu Mario Götze'nin sol ayağına giydiği kramponu açık artırmayla 2 Milyon Euro'ya satıldı. Götze, 2 milyon Euro'ya satılan kramponla 2014 Dünya Şampiyonası finalinde Arjantin'e gol atmıştı. O gol de Almanya'ya 24 yıl aradan sonra dünya şampiyonluğu getirmişti. Kramponu kimin satın aldığı gizli tutulurken, alıcının kramponu müzeye koyacağı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!