Çocuklar bu festival sizin için

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar bu festival sizin için
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 12:49

Berlin’de ‘Türk-Alman Çocuktiyatro Festivali’ düzenlenecek. 16 Nisan’da başlayacak festival, dokuz gün sürecek... İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan gelen tiyatro ekipleri 17 oyunu sahneleyecek. 3 bin 400 çocuk ücretsiz oyun seyredebilecek.

Haberin Devamı

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller ve Berlin Başkonsolosu Başar Şen’in himayesindeki Türk-Alman Çocuktiyatro Festivali, Tiyatro28 tarafından düzenlenecek. Tiyatro28’in yapımcısı Ufuk Güldü, “Çocukları tiyatroya bekliyoruz. 14 yaşına kadar tüm çocuklar ücretsiz gösterileri izleyecek.

Türkiye’nin büyük dört ilinin önemli tiyatro oyuncuları sahneye çıkacak. Ankara Devlet Tiyatrosu, İstanbul ve Antalya Şehir Tiyatroları ve İzmir Mavi Çocuk Tiyatrosu’nun oyuncularıyla birlikte Berlin Tiyatro28’in oyuncuları oyunlarını sahneleyecek. Türkiye’nin en önemli oyuncularını Berlinli Türk çocuklarıyla buluşturacağız. Şimdiye kadar binin üzerinde bilet talebi oldu. İlginin fazlalığı bizi sevindiriyor” dedi. 

TAMAMI TÜRKÇE

Amaçlarının Türk çocuklarının Türkçe tiyatro yapıldığını görmelerini sağlamanın yanı sıra çocukları tiyatro ile tanıştırıp sanata kazandırmak olduğunu belirten Ufuk Güldü, “Oyunlar 5 ila 14 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyor. Bu yaştaki çocuklar oyunları ücretsiz takip edecekler. Büyükler için bilet fiyatı 7 Euro. Oyunların tamamı Türkçe sahnelenecek. Buna rağmen Alman öğretmenler, Türkçe bilmeyen öğrencileri için de bilet aldı. Onların yaklaşımı ‘Sanat evrenseldir. Dili anlamasak da oyunu çocuklar seyretsin’ şeklinde. Bu da sevindirici. Biz anne ve babaların çocuklarını tiyatroya getirmelerini bekliyor” diye konuştu. 

Haberin Devamı

EN BÜYÜK ETKİNLİK

Berlin Berlin Başkonsolosu Başar Şen, “Vatandaşlarımız yaşadıkları bölgelerinde Türkçeye sahip çıkmasını ve Türkçeyi de konuşmasını istiyoruz. Tiyatro da dilin geli- şimine katkı sunan önemli sanat alanlarından biri. 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri arasında tiyatro festivali Almanya’daki en büyük ve en kapsayıcı etkinlik olacak” dedi.

AİLELER BULUŞACAK

Berlin Başbakanı Michael Müller, festivalle ilgili yayınladığı mesajında, “Şehrimiz için çok önemli bir sanatsal etkinli olarak görüyorum. Tiyatro farklı kültürler arasında köprü görevi görüyor. Festival boyunca Türk ve Alman kökenli aileler, tiyatro salonlarında bir araya gelme fırsatı bulacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEPSI AYNI YERDE

Tüm oyunlar Berlin Moabit semtindeki Rathenower Caddesi 16- 17 numaradaki Tiyatro28 salonlarında sahnelenecek. Festivalin açılışını da Ankara Devlet Tiyatro oyuncuları yapacak.

 

BAKMADAN GEÇME!