‘Chemnitz İhtilalcileri’ne terör örgütü davası: Saldırı düzenleyip sol örgütlerin üzerine yıkacaklardı

Güncelleme Tarihi:

‘Chemnitz İhtilalcileri’ne terör örgütü davası: Saldırı düzenleyip sol örgütlerin üzerine yıkacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2019 16:52

Almanya’da sokaklarında yabancı avına çıkılan Chemnitz’de ortaya çıkarılan aşırı sağcı Chemnitz İhtilalcileri, terör örgütü kurma suçuyla yargılanacak. Federal Savcılığın iddianamesine göre örgüt, 3 Ekim’de Berlin’de büyük bir saldırı düzenleyecek ve saldırıyı ‘sol örgütler yapmış gibi’ gösterecekti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın olaylı kenti olarak bilinen Chemnitz’de ortaya çıkarılan ‘Revolution Chemnitz - Chemnitz İhtilali’ üyeleri, ülkeyi bir iç savaş havasına sokmak ve hükümeti devirmeyi hedeflemekle suçlanıyor. Federal Savcılığın hazırladığı iddianameye göre örgüt, 3 Ekim’de başkent Berlin’de büyük bir saldırı düzenleyecekti ve saldırıyı sol örgütler yapmış gibi gösterecekti. Süddeutsche Zeitung gazetesi ile NDR ve WDR televizyonlarının ortak araştırmasına göre Federal Savcılık, grubun 8 üyesi hakkında terör örgütü kurma suçundan dava açıyor. Federal Mahkeme, örgütün 6 üyesinin tutukluluklarının devamına karar vermişti. Cezaevinde bulunan 6 kişi, Chemnitz ve civarında aşırı sağcı dazlak, holigan ve neonazilerin bölgedeki elebaşlarından.

VURUCU EYLEMLER
Christian K., örgütün fikir babası olmakla suçlanıyor. Christian K.’nın küçük olaylarla yetinilmemesi gerektiği tezini savunduğu, tüzüğe “Sol parazitlere, Merkel zombilerine, medya diktatörleri ve kölelerine karşı ses getiren vurucu eylemler” diye yazdırdığı öğrenildi. Diğer zanlıların da buna onay verdiği kaydedildi.
Chemnitz’de geçen yıl Kuba kökenli bir Almanın iki mülteci genç tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine olaylar çıkmıştı. Aşırı sağcılar, kentte yabancı avına çıkmış, polis kentte kontrolü bir süre sağlayamamıştı.
Başbakan Merkel, Chemnitz’de çıkan olayları ‘sürekavı’ olarak nitelemiş, görüntülere rağmen Merkel’e itiraz eden, yabancı avı olmadığını savunan İstihbarat Başkanı Hans George Maassen görevinden alınmıştı.

BAKMADAN GEÇME!