Charlie Hebdo yeni binasına taşındı

Güncelleme Tarihi:

Charlie Hebdo yeni binasına taşındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 10:34

Fransa'da ocak ayındaki terör saldırısının ardından çalışanları Liberation gazetesine konuk olan Charlie Hebdo dergisi, adresi tam açıklanmayan ve yüksek derece korunduğu belirtilen yeni binasına taşındı.

Haberin Devamı

Ünlü mizah dergisi yeni binasına taşınırken, çizer ve yazar kadrosunda kan kaybı sürüyor. Önce "bir daha Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler çizmeyeceğini" açıklayan daha sonra dergiden ayrılma kararı veren "Luz" ismiyle bilinen çizer Renald Luzier'in ardından, yazar Patrick Pelloux de geçen hafta sonu yaptığı açıklamada Charlie Hebdo'yu bırakacağını bildirmişti.

Fransa'da yayın yapan öğrenci radyosuna konuşan Pelloux, "Artık Charlie Hebdo için yazmaya son vereceğim çünkü benim için artık bir şeyler bitti,ruhum her zaman Charlie Hebdo ile birlikte olacak ancak bazen hayatta bir sayfayı çevirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürler yayımlamasının ardından Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısında derginin bazı ünlü çizerleri ölmüştü.

Haberin Devamı

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve 3 gün devam eden 3 ayrı terör saldırısında toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında 3 saldırgan ölü ele geçirilmişti. Charlie Hebdo, geçen haftaki sayısında da Bodrum'da kıyıya vuran Suriyeli çocuk Aylan Kurdi ve Avrupa'ya giden sığınmacılara ilişkin tepki çeken karikatürler yayımlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!