CEO’lar hurda indirimi istedi, Merkel konuşalım dedi

Güncelleme Tarihi:

CEO’lar hurda indirimi istedi, Merkel konuşalım dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 10:43

Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı, Başbakan Angela Merkel ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl elektrikli otomobillerin ön plana çıkarıldığı fuarda konuşan Merkel, Alman otomobil şirketlerine önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Merkel, Daimler CEO’su Dieter Zetsche ve Otomobil Sanayi Birliği Başkanı (VDA) Matthias Wissmann tarafından adeta bir prenses gibi karşılandı. Merkel, Alman otomobil şirketlerinin başarısının, bugüne kadar sürdürdüğü politikanın bir ürünü olduğunu söyledi.
Elektrikli otomobil konusunda en büyük rakiplerinin Asya olduğuna dikkat çeken Merkel, “Pazarda biz üstünlüğümüzü kaybedersek tüm pazarı kaybederiz” diye uyarıda bulundu.

Bunuin üzerine otomotiv şirketlerinin CEO’ları, ikinci hurda primi istedi. Merkel ise hükümetin bu konuda neler yapabileceği ve nasıl destek verebileceği konusunda seçimlerden sonra oturup konuşabileceklerini söyledi. Başbakan elektrikli arabaların gelişmesinde akü teknolojisinin önemine de dikkat çekerek, elektrikli otomobillerin daha fazla satılmasını için elektrik dolum istasyonlarının çoğaltılmasına da önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

1 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
İlk iki gün sadece sektördeki uzmanlara açık tutulacak olan fuarı dolaşan Merkel, otomobil sektöründeki en son yenilikler hakkında bilgi aldı. 35 ülkeden bin 100 firmanın ürünlerini tanıttığı fuara bu yıl bir milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor.
Fuar 22 Eylül’e kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!