Cenaze piyasası, İngiltere hazinesini dehşete düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Cenaze piyasası, İngiltere hazinesini dehşete düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 15:11

İngiltere Hazine Bakanlığı, astronomik düzeye çıkan cenaze piyasasına düzenleme getirmek için harekete geçti. Ortalama bir cenaze ve defin paketinin 23 bin lira olduğu ülkede cenaze şirketlerinin çıkardığı ilave ücretler, neredeyse bir servete ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Hazine Bakanlığı, cenaze hizmeti veren şirketlere sert düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık, cenaze şirketlerinin aileleri en zayıf anlarında yanlış yönlendirdiği, baskı altına aldığı ve taciz ettiğini ve özellikle ön ödemeli cenaze piyasasının Finansal Yürütme Kurumunun denetimine alınacağını açıkladı. Hazine Bakan Yardımcısı John Glen, dürüstlükten uzak şirketlerin cenaze töreni paketi satmak için başvurduğu yolların kendilerini “Dehşete düşürdüğünü” belirterek, “En yaşlı ve zayıf vatandaşlarımıza dayatılan cenaze paketlerinin, geride bıraktıkları aile fertlerini de parasız bırakmasından üzüntü duyuyorum. Ancak sert düzenlemelerle bütün tedarikçilerin doyurucu standartlara yükseltilmesi ve bireyler ile ailelerin korunması sağlanacak” dedi.

Haberin Devamı

ASTRONOMİK RAKAMLAR
İngiltere’de bireyler henüz hayattayken kendileri için taksitle cenaze töreni ve defin paketleri satın alabiliyor. Ancak bu alanda hizmet veren şirketler, müşterilerinin defin işlemleri sırasında ailelere çıkardıkları ilave masraflarla sık sık kamuoyu gündemine geliyor. Bazı durumlarda yakınlarının cenaze işlemleri için 2 bin sterline (12 bin lira) kadar ilave fatura çıkarılan aileler, ciddi borç yükü altına giriyor. Ülkede tipik bir cenaze ve defin merasiminin öğeleri ayrı ayrı satın alındığında da astronomik maliyetlerle karşılaşılabiliyor. Örnek bir merasimde naaşın kiliseye nakli 6 bin, cenaze aracı ve sürücüsü 18 bin, tabut bin 500 ila 9 bin, din görevlisi 9 bin, merasim yöneticisi 6 ila 9 bin liraya mal oluyor. Cenazenin yakılması halinde krematoryuma 5 bin, küller için merasime 2 bin 500, yakılma işlemine onay veren doktora bin lira verilirken, defin işlemi tercih edilirse, mezar kazıcısına 900 ila 9 bin, defin merasimi planlamasına 2 bin ila 30 bin, mezar taşına da 4 bin ila 8 bin lira ödenebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!