Cem Özdemir'den AB'ye 'Türkiye' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Cem Özdemirden ABye Türkiye çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 14:36

Alman Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir, Ankara’daki patlamanın ardından açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Passauer Neuen Presse’ye konuşan Cem Özdemir, Ankara’daki patlamayla ilgili olarak, "Öyle anlaşılıyor ki, düzenli ve adil seçimleri önlemek için çalışılıyor" sözlerini kullandı.

"1 Kasım’da seçimlerin normal olarak yapılması durumunda, Erdoğan’ın yine çoğunluğu sağlayamayacağı görülüyor" diyen Özdemir, Avrupa Birliği’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yürütülen görüşmelerin buzdolabına kaldırılması çağrısında bulundu.

"Her anlaşma, Erdoğan’ın bizim için normal bir muhatap olduğu sinyalini verebilir" diyen Özdemir, "1 Kasım seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek anlamına gelebilecek davranışlardan kaçınmalıyız" ifadesini kullandı.

"Olası seçim yenilgisi durumunda, hatalarından dolayı hesap vermekten korktuğu için kendi ülkesini kaosa sürükleyen birisi güvenilir bir ortak olamaz" diye konuşan Özdemir, Ankara’daki terör saldırısının provokasyon olduğunu iddia etti.

"Yapan her kimse; sendikalar, HDP ve CHP’nin de bulunduğu barış mitingini doğrudan hedef aldı" diyen Özdemir, amacın 1 Kasım seçimlerine yönelik kaos yaratmak olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!