Alman hemşire 100 kişiyi öldürmekten yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman hemşire 100 kişiyi öldürmekten yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 11:14

Almanya’da 100 hastayı öldürmekle suçlanan bir hemşire, Almanya’nın kuzeyinde bulunan Oldenburg kasabasında yargılanmaya başladı.

Haberin Devamı

DEDEKTİFLER, eski hasta bakıcı Niels Hoegel’i (41) Almanya’nın kuzey kesiminde görevli olduğu hastanelerde bakımına verilen 100 hastaya ölümcül dozda ilaç vererek ölümüne yol açmakla suçladı. Mezardan çıkarılan ceset kalıntılarına zehir testlerinin yapılmasının ardından yargılamanın son duruşmasının mayıs ayına kadar sürmesinin beklendiği kaydedildi.
Hasta bakıcı Hoegel’in 1999-2005 yılları arasında Oldenburg’da 36, Delmenhorst yakınlarında ise 64 hastayı öldürdüğü ifade edildi. Öldürülen hastaların yakınları, sağlık yetkililerini olayı görmezlikten gelmekle suçladı.

DAHA FAZLA OLABİLİR
Hasta bakıcı Hoegel’in, ölümlerin tamamından suçlu bulunması halinde ikinci dünya savaşının ardından en çok insan öldüren seri katil olacağı belirtildi. Dedektifler, Hoegel’in daha faza insanı öldürmüş olabileceğini ancak potansiyel kurbanlarının cesetlerinin yakıldığını ifade etti.
Ölen kişilerin yakınlarından biri olan Petra Klein, Hoegel’in bütün kurbanların ölümlerinden suçlu tutulmasının beklediğini ve böylece kurbanların yakınlarının davanın kapanmasını göreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

130 KİŞİ MEZARDAN ÇIKARILACAK
Hoegel, Delmenhorst’ta bir hastaya reçeteye yazılmayan bir ilacı enjekte ederken yakalanmıştı. Hoegel 2008’de adam öldürmeye teşebbüsten 7 yıl hapse mahkum edilirken, aynı zamanda 2014-2015 arasında yapılan ikinci yargılamada 2 kişiyi öldürmekten suçlu bulunmuş ve en üst düzeyde ceza almıştı. Hoegel yaptıklarından dolayı üzgün olduğunu belirterek kurbanların yakınlarının huzur bulmasını umduğunu ve işlediği suçun önceden planlanmadan ani geliştiğini vurguladı. Bir duruşmada da psikiyatriste 30 kişiyi öldürdüğünü de ifade etmişti.
Hoegel’in çalıştığı hastanede hayatını kaybeden 130 hasta mezardan çıkarılarak kalp krizini tetikleyen ilaç verilip verilmediği tespit edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!