Camiden çıkan iki kişiye zincirli saldırı

Güncelleme Tarihi:

Camiden çıkan iki kişiye zincirli saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 12:50

Fransa’nın kuzeyindeki Lens şehrinde yatsı namazından çıkan iki kişi, 23 yaşındaki bir kişini saldırısına maruz kaldı. Polis, saldırganı gözaltına aldı. Saldırganın üzerinde iki bıçak bulundu.

Haberin Devamı

SALDIRGANIN ilk ifadesinde, saldırıyı bir ‘görev dahilinde’ işlediğini söylediği belirtildi. Camiden çıkan iki kişinin giyim tarzının kendisini rahatsız ettiğini söyleyen saldırgan, “Yaşam tarzlarını empoze etmelerine dayanamıyorum” dedi. 
Lens Savcılığı’ndan yapılan açıklamada da saldırının ırkçı bir motif ile işlendiği duyuruldu. Saldırgan ‘silahla şiddet’ suçlamasıyla 26 Eylül’de mahkemeye çıkacak.
Fransa’da İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili yayınladığı raporunda, İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğunu duyurmuştu. 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedildi. Saldırıların çoğunluğunun ise konut, iş yeri ve okullarda gerçekleştiği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!