Camide dayanışma merkezi

Güncelleme Tarihi:

Camide dayanışma merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 17:35

Almanya'da aşırılığa karşı ilk danışma merkezi Berlin Şehitlik Camisi'nde açıldı. BAHİRA Danışma Merkezini açan Aile Bakanı Manuela Schwesig, tüm camileri bu tür danışma merkezleriyle Müslüman gençlerin sorunlarına kapılarını açmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Şehitlik Camisi'nde danışma merkezini açan Aile Bakanı Manuela Schwesig, “Geçmişte siyaset, Müslüman gençlerin sorunlarıyla ilgilenecek çalışmalara yatırım yapmayı ihmal etti. Her yıl 700 genç radikal Selefilerin etkisi altına giriyor” dedi.

Camileri bu tür danışma merkezleri açmaya ve gençlerin sorunlarıyla ilgilenmeye çağıran Bakan Schwesig, “Gençlerin sorunlarını örtbas etmek değil,

Camide dayanışma merkezi
ilgilenmek istiyoruz demek, camilerin ve Müslüman cemiyetlerin sorumluluğu” diyerek, camileri radikalleşme tehlikesine karşı tavır almaya ve aktif olmaya çağırdı.

BAHİRA adlı Danışma Merkezi'nin görevi Müslüman gençlerin radikal düşüncelerin etkisi altına girmesini önlemek, radikalleşen gençleri de bu çevrelerden kurtarmak. BAHİRA sorumlusu Levent Yükçü, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

“Danışma Merkezimiz yaklaşık üç aydır görev yapıyor. Aileler bize gelerek, komşusu ya da yakını gençlerin radikal görüşler benimsemeye başladığını anlatıyor ve buna karşı ne yapalım diye soruyorlar. İnsanlar polis devreye girer korkusuyla Alman resmi dairelerine gitmeyip bize başvuruyor. Bizden akıl istiyor. Şimdiye kadar 30 civarında başvuru aldık. Biz hemen bu durumdaki gençle bağlantıya geçiyoruz. Onunla ilgileniyoruz. Görüşlerini dinliyoruz. Bu gençler genellikle parçalanmış aile çevresinden geliyor. Okulda, toplumda başarısızlar ve ‘Ben kimim, Müslüman mıyım, hayatımın anlamı ne?’ gibi sorulara cevap bulma arayışı içindeler. Radikal grupların ideolojilerine en açık oldukları dönem bu. Aileler ne yapacağını bilmiyor. İşte burada bize görev düşüyor. Biz onların sorunlarına el atarak, onlarla ilgilenerek, yanlış yola düşmelerini önlemeye çalışıyoruz. Birçoğu çatışma bölgelerine gittikten sonra, ‘Ya cepheye, ya da intihar komandosu olacaksın’ denildiği zaman asıl gerçeği anlıyor. Kendi dininden insanları öldürdüklerini görüyor. Bu sefer kaçmak istiyorlar. Dönen bir genç anlattı... Onlara, ‘Geldiğin şehre bir daha dönemezsin. Eğer dönersen, seni orda da buluruz’ diye tehdit ediyorlar. Biz bu noktaya varmadan gençleri kurtarmak istiyoruz.”

Camide dayanışma merkezi


Açılışı yaptı camiyi gezdi
Aile Bakanı Manuela Schwesig, danışma merkezini Berlin Çalışma ve Uyum Senatörü Dilek Kolat ile birlikte açtı. Acılışın ardından camiyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

BAKMADAN GEÇME!