Cameron “domuz” iddialarını yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Cameron “domuz” iddialarını yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 09:42

İngiltere Başbakanı David Cameron son bir haftadır ülkenin gündemini meşgul eden “Oxford Üniveritesi’nde öğrenciyken anatomisinin özel bir bölümünü bir domuz kafasına soktuğu” yönündeki iddiaları sonunda resmen reddetti.

Haberin Devamı

İngiltere’de son iki dönemdir iktidarda olan Muhafazakar Parti’ye 2010 genel seçimleri öncesinde 8 milyon dolar bağış yapan, ancak büyük rol oynadığı seçim zaferinin ardından partide kendisine önemli bir rol verilmeyince Başbakan David Cameron’la arası açılan milyarder Lord Ashcroft’un ödüllü gazeteci Isabel Oakeshott ile birlikte kaleme aldığı “Call me Dave” (Bana Dave Deyin) isimli biyografide yer alan iddialar ülkede büyük tartışma yaratmış ve başbakanın  özellikle sosyal medyada dalga konusu olmasına neden olmuştu.
 
Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak amacıyla New York’a uçmadan önce muhabirlerin sorularını yanıtlayan Başbakan Cameron iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyledi ve Lord Ashcroft’un bu kitabı yayınlama gerekçesinin “açıkça ortada olduğunu” dile getirdi.
 
Lord Ashcroft söz konusu iddiaları Başbakan David Cameron’la aynı dönemde Oxford Üniversitesi’nde eğitim gören Muhafazakar Partili bir milletvekilinin ifadesine dayandırmış, ancak vekilin kimliğini açıklamayı reddetmişti.
 
İngiliz basınında iddiayı ortaya atan vekilin kim olabileceği ile ilgili bir çok spekülasyona yer verilirken başbakanın üniversite arkadaşlarından bir çoğu “böyle bir olaydan haberdar olmadıklarını ve hikayenin tamamen asılsız olduğunu düşündükleri” yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!