BW NSU Komisyonu,"Polisin ihmali var"

Güncelleme Tarihi:

BW NSU Komisyonu,Polisin ihmali var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 10:22

BW Eyalet Meclisi NSU Araştırma Komisyonu’nun olayların soruşturmasında görev alan emniyet yetkililerinin şüpheli kararlar aldığı ve olayları yeterince soruşturmadığı tespiti dikkat çekti.

Haberin Devamı

Komisyon üyelerinden edinilen bilgilere göre özellikle 2007 yılında Heilbronn şehrinde öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter soruşturmasında birçok şüpheli durumun olduğu belirtiliyor. Bunların arasında Kiesewetter'in e-posta hesabında ve cep telefonunda herhangi bir teknik inceleme yapılmaması gösteriliyor. Ayrıca cinayetle ilgili olay yerinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarının da incelenmemesi ve tanıkların ifadelerinin araştırılmamasının da şüphe uyandırdığı kaydediliyor.

POLİS NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

BW NSU Komisyonu,Polisin ihmali var


Komisyon üyelerine göre polis memuru Michele Kiesewetter'in neden öldürdüğü ise halen belirsizliğini koruyor. NSU davasının baş sanığı durumundaki Beate Zschäpe ise son duruşmada verdiği ifadesinde, Kiesewetter'in silahını almak için Mundlos ve Böhnhardt tarafından öldürüldüğünü ve başka bir nedenin olmadığını ifade etmişti.

Haberin Devamı

TANIKLARIN ŞÜPHELİ ÖLÜMLERİ

BW'de NSU soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan bazı isimlerin ölümleri de soruşturma ile ilgili soru işaretleri oluşturmuştu. İlk olarak Michèle Kieswetter cinayetinin görgü tanığı olduğu iddia edilen Arthur C. Heilbronn'da aracının yanında ölü bulunmuş, Arthur C.'nin kendini yakarak intihar ettiği açıklanmıştı. Polis cinayetiyle ilgili sorgulanacak olan Florian H. ise ifade vereceği gün aracında yanmış halde bulunmuş, Florian H.'nin da aynı şekilde kendini yakarak intihar ettiği açıklanmıştı.

NSU davasında tanık olarak dinlenmesi beklenen 'Corelli' kod adlı muhbir Thomas R. ise evinde ölü bulunmuş, Corelli'nin 'gizli şeker' hastalığından öldüğü açıklanmıştı. Son olarak da Florian H.'nin eski kız arkadaşı Melissa M. evinde ölü bulunmuş, Melissa M.'nin akciğer atardamarları tıkanması (emboli) nedeniyle öldüğü açıklanmıştı.

Genç kadının ölümünden üç hafta önce NSU Araştırma Komisyonu'nda verdiği ifadede korktuğunu ve tehdit aldığını açıklamıştı. Bazı çevrelerce söz konusu kişilerin ölümünün şüpheli olduğu iddia edilse de emniyet yetkilileri bunu kanıtlayacak bilgi ve belgelerin olmadığını açıklamıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!