Büyükelçi Karslıoğlu: Türkiye 92 yıl boyunca istikrarını korudu 

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Karslıoğlu: Türkiye 92 yıl boyunca istikrarını korudu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 12:59

Berlin'de binin üzerinde davetlinin katıldığı törenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Büyükelçi Karslıoğlu “Türkiye 92 yıllık sürede gerçekleştirdiği köklü reformları, büyüyen ekonomisi, olgunlaşan demokrasisi ve çok yönlü dış politikalarıyla çalkantılı dönemlerde dahil istikrarını korudu” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye ve diğer dış temsilciliklerinde olduğu gibi Almanya'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Başkent Berlin'deki Türk büyükelçiliği ile ülkedeki 13 başkonsoloslukta, cumhuriyetin kuruluşunun 92. yılı için ayrı ayrı törenler düzenlendi.

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı Berlin Büyükelçiliğindeki kutlamalara binin üzerinde davetli katıldı. Davete Berlin eski Büyükelçisi Ahmet Acet ile eski Elçi Müsteşarı İskender Okyay da katıldı.

Büyükelçi Karslıoğlu: Türkiye 92 yıl boyunca istikrarını korudu



ALMAN OKULLARINDAKİ HARİTA

Olivinn müzik grubunun sahne aldığı davette önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Ardından Büyükelçi Karslıoğlu kürsüye çıktı. Karslıoğlu yaptığı konuşmada 92 yıl buyunca Türkiye'nin çalkantılara rağmen istikrarını koruduğunu söyledi. Karslıoğlu “Türkiye 92 yıllık sürede gerçekleştirdiği köklü reformları, büyüyen ekonomisi, olgunlaşan demokrasisi ve çok yönlü dış politikalarıyla çalkantılı dönemlerde dahil istikrarını korudu” dedi.

Büyükelçi Karslıoğlu: Türkiye 92 yıl boyunca istikrarını korudu



Büyükelçi, Karslıoğlu, 1921 yıllarında Alman okullarında Türkiye'nin nasıl parçalandığını gösteren haritaların okullarda derslerde gösterildiğini belirterek “Ben bu haritayı görünce Türkiye'nin nasıl bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini dahi iyi anladım. Bu harita bizim nereden nereye geldiğimizi gösteriyor” dedi. Karslıoğlu Türkiye'nin öneminin sadece kriz ve olağanüstü dönemlerde hatırlanmasının da üzücü olduğunu vurgularken “Türkiye'nin dahil olduğu bir Avrupa'nın nasıl etkili olacağının tartışılmaması çok üzücü” dedi.

Büyükelçi Karslıoğlu: Türkiye 92 yıl boyunca istikrarını korudu



İLİŞKİLERİMİZ DÖRT MEVSİM GİBİ

Büyükelçi Karslıoğlu konuşmasında Almanya ile Türkiye ilişkilerine ilişkin ise şunları söyledi:
“Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler üç asra dayanıyor. Diplomatik ilişkilerimiz çok boyutlu ve derindir. Ticaretten bilime, sanattan kültüre, her alanda iki ülkeyi birbirine sıkıcı bağlayan ağlar mevcut. Almanya ile ilişkilerimiz dört mevsim gibidir. Bazen baharın coşkusunu yaşarız. Bazen ise kışın ayazını. Ancak her daim iki ülkenin işbirliğinin tüm Avrupa'nın geleceği için taşıdığı önemin bilinciyle hareket ediyoruz. Almanya'da yaşayan Türk göçmenler bu ülkenin kalkınmasında önemli katkılar sunmuştu. Aynı şekilde 1940'larda Almanya'dan Türkiye'ye göçen bilim adamları ve akademisyenler için de geçerlidir”

Suriye'den Almanya'ya gelen göçmenlere Türk kökenlilerin sunduğu yardımın ise kendisini gururlandırdığını da belirtti.

Haberin Devamı














Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!