Büyük mağazaların Pazar günleri de açılmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Büyük mağazaların Pazar günleri de açılmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 13:00

İngiltere’de Maliye Bakanı George Osborne ekonomiyi canlandırmak adına büyük mağazaların Pazar günleri açık olabileceği saatlerle ilgili kısıtlamaları kaldırmayı planladığını açıkladı ancak bu girişim ülkede büyük tepki topladı.

Haberin Devamı

Şu anki yasalar gereği İngiltere’de alanı 280 metre karenin üzerinde olan mağazalar Pazar günleri sadece sabah saat 10 ila akşam saat 18 arası faaliyet gösterebiliyor. Daha küçük mağazalar ise hiç bir sınırlamaya tabi tutulmuyor ve Pazarları da tüm gün açık kalabiliyor.

Bakan Osborne Pazar günleri ile ilgili tüm kısıtlamaların kaldırılmasının ve mağazalara gerekli izinleri verme yetkisinin yerel belediyelere verilmesinin “Ticareti canlandıracağını, tüketicilerin seçeneklerini artıracağını ve büyük mağazaların internetten alışverişe karşı direnebilmesini sağlayacağını” iddia etti.

AİLE YAŞAMINI RİSKE ATAR

Ancak Maliye Bakanı’nın planları sendikalar, küçük dükkan sahipleri ve kilisenin tepkisine neden oldu.

Küçük dükkan sahipleri adına konuyla iglili bir açıklama yayınlayan Mahalle Bakkalları Birliği (Association of Convenience Stores) yöneticisi James Lowman “Pazar günü ticaret yasaları küçük dükkanlara süpermarketler karşısında önemli bir avantaj sağlıyor. Eğer bu avantaj ortadan kaldırılırsa bir çok dükkan kepenk indirmek zorunda kalabilir” dedi.

Anglikan Kilisesi de Osborne’un planlarına karşı çıktı. İngiltere Kilisesi sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ortak bir dinlenme gününün varlığı aile ve toplum yaşamı için, kişisel sağlık için önemlidir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!