Bundesbank Başkanı’ndan ‘stabil coin’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bundesbank Başkanı’ndan ‘stabil coin’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2019 14:52

Almanya’nın Eltville şehrinde düzenlenen ‘5. Makro İhtiyati Konferansında’ konuşan Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Jens Weidmann, stabil coinlerin yaygın olarak kullanımının bankaların faaliyetlerine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

KONUŞMASINDA, finansal istikrar için yeni risklere ve sonuçlarına değinen Weidmann, teknolojik gelişmenin hızla yaşamı ve özellikle ödeme sistemlerini değiştirdiğini söyledi. Kripto paraların değerinin nasıl garanti edileceğine dair sorunların tüketiciler için bir risk olduğunu belirten Weidmann, küresel düzeyde bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna işaret etti. Weidmann, “Eğer stabil coinler yaygın bir şekilde kullanılırsa, bankaların mevduatlarını ve iş modellerini zayıflatabilir. Bu da bankaların faaliyetlerini ve finansal piyasalarda aracılık işlemlerini sekteye uğratabilir” dedi.
Stabil Coin, (stabil kripto para) değeri göreceli olarak daha stabil olan bir diğer küresel ürüne sabitlenmiş veya endekslenmiş kripto para birimi. Değerin altın veya dolara sabitlenmesi de bunun örneklerinden.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!