'Bu saldırılar ülkemize yakışmıyor'

Güncelleme Tarihi:

Bu saldırılar ülkemize yakışmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 17:07

Başbakan Angela Merkel, Almanya'da mültecilere yönelik saldırıları kınadığını belirterek “Bu saldırılar ülkemize yakışmıyor” dedi. Gelen mülteciler nedeniyle ülkenin batmayacağını belirten Merkel, sığınmacılar için daha fazla personelin görevlendirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel geleneksel olarak her yıl verdiği 'Yaz Röportajında' bu kez ağırlıklı olarak son günlerin önemli konusu sığınmacılar üzerinde durdu.

Başbakan Merkel, son dönemlerde Avrupa Birliği'nin (AB) Yunanistan Krizi ve Avrupa ortak para birimi Euro'nun istikrar politikalarında ortak çözüm bulduğunu şimdi ise sığınmacı sorununun ortak çözülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Avrupa ortak geliştireceği politikalarla bu sorunu çözmelidir” dedi.

Bu saldırılar ülkemize yakışmıyor

ORTAK POLİTİKALAR

Başbakan Merkel, artan sığınmacı sayıları nedeniyle daha fazla kişinin görevlendirildiğini ve mültecilerin çadırlar yerine konteynerlere yerleştirildiğini de belirtti.

Almanya'da sığınmacılara yönelik yapılan saldırıları kınadığını kaydeden Merkel “Bu saldırılar ülkemize yakışmıyor” dedi.

Merkel, gelen çok sayıda mülteci nedeniyle ülkenin batmayacağını da kaydetti. Önümüzdeki günlerde sığınmacıları ziyaret edeceğini de belirten Merkel, sığınmacı sorunun sadece ülkelere ekonomik sıkıntı yaratmadığını da vurguladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANINA DESTEK

Merkel, ekonomik sıkıntılar iltica nedeni olarak kabul edilemeyeceğinin altını da özellikle çizdi. Başbakan Angela Merkel, Alman iç siyasetine yönelik de önemli mesajlar verdi.

2017 yılında görev süresi dolacak olan Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un ikinci dönem için aday olması durumunda destekleyip desteklemeyeceği yönündeki soruya ise “Sayın Cumhurbaşkanı hangi yönde bir karar alırsa alısın onu desteklerim. Ama kararı o verecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!