‘Koalisyonda huzursuzluk yaratıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Koalisyonda huzursuzluk yaratıyor’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2019 13:35

Barış Pınarı harekâtı üzerine Kuzey Suriye’de uluslararası kontrolde bir güvenli bölge ile Almanya’nın askeri alanda daha fazla aktif olması önerileri getiren Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer’e, SPD Grup Başkanı Rolf Mützenich’ten sert tepki geldi.

Haberin Devamı

Redaktionsnetzwerk gazetelerine verdiği demeçte Kramp Karrenbauer’in sürekli öneriler sunmasını eleştiren Mützenich, şöyle dedi: “Bu önerileri muhafazakar taraftarlarının bir bölümü iyi karşılayabilir. Ama koalisyon içinde kararlaştırılmadan bu tür önerilerin yapılması, devamlı huzursuzluğa yol açıyor. Bunun kimseye faydası yok. Kramp Karrenbauer’i tek başına hareket etmekten vazgeçmeye çağırıyorum. Kramp Karrenbauer’in Hint Pasifiği’nde Almanya’nın aktif olması fikri, bana Wilhelm’in ‘Güneşte bir yer’ sözündeki dünya bakışını çağrıştırıyor”

‘MAAS UYUŞUKLUKTAN UYANMALI’

İmparatorluğun Dışişleri Bakanı Bernhard von Bülow’un Almanya’ya sömürge verilmesi talebini içeren, “Güneşte bir yer” sözü, Almanya’yı Birinci Dünya Savaşı’na götürmüştü. Mützenich’in bu sözlerine tepki gösteren CDU Grup Başkan Yardımcısı Johann Wadephul ise dünyada krizlerin arttığını, SPD’nin bunun karşısında rahatının bozulduğunu ileri sürdü ve SPD’li Dışişleri Bakanı Maas’ın uyuşukluktan uyanması gerektiğini söyledi.
Savunma Bakanı ve CDU Lideri Kramp Karrenbauer, Hint Pasifiği’nde Avustralya ve Japonya gibi müttefiklerin, Çin’in etkisiyle güç kaybetme endişesi taşıdıklarını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!