Brexit, İngilizleri İsveç vatandaşı olmaya zorluyor

Güncelleme Tarihi:

Brexit, İngilizleri İsveç vatandaşı olmaya zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2019 13:05

İsveç’te daha önce hiç olmadığı kadar İngiliz’in İsveç vatandaşlığına geçmek için başvurması, ‘Brexit İngilizleri İsveç vatandaşı olmaya zorluyor’ olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

İSVEÇ’te bu yılın ilk dört ayında bin 671 İngiliz, İsveç vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulundu. İsveç’te daha önce bu kadar sayıda İngiliz’in vatandaşlık için başvuruda bulunmadığı kaydedilirken, İsveç basını yaşanan olayı Brexit sonrası ülkede ikamet eden vatandaşların yaşayacağı zorluklara bağladı.

Brexit, İngilizleri İsveç vatandaşı olmaya zorluyor

AB’DE KALMAK İÇİN İSVEÇ’İ TERCİH EDİYORLAR
İngiltere’nin 2016’da Avrupa Birliği’nden (AB) çıkmak için oy vermesinden bu yana İngilizlerin İsveç vatandaşlığı için başvuru sayısı arttı. 2017 yılında bin 885 kişi İsveç Göçmen Dairesi’ne vatandaşlık için başvurdu. 2018 yılında bu rakam bin 961’e çıktı. İsveç’te yaşayan İngilizlerden biri olan Tomas Spragg yaşanan durumla ilgili, “İsveç’teki İngilizlerin çoğu AB’de kalmak istiyor, çünkü AB’de kalındığı sürece İsveç’te yaşayabiliyor ve çalışabiliyor. İngiltere’nin AB’den çıkması durumunda bu şansların çoğunu kaybedecekler” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!