Brandenburg’da SPD-Sol Parti koalisyonu

Güncelleme Tarihi:

Brandenburg’da SPD-Sol Parti koalisyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 10:05

Almanya'da son bir ay içinde üç eyalette seçim yapıldı. Hiçbir partinin tek başına iktidara gelecek kadar oy alamaması nedeniyle üç eyalette de hükümeti oluşturacak partiler arasında koalisyon görüşmeleri hâlâ sürüyor.

Haberin Devamı

Brandenburg'da koalisyon görüşmelerinin hangi partiler arasında yapılacağı netlik kazandı.

SPD-SOL PARTİ ORTAKLIĞI

Brandenburg Eyalet Meclis seçimlerinde birinci parti olan Sosyal Demokrat Parti (SPD), daha önceki hükümet ortağı Sol Parti ile koalisyon yapacağını duyurdu. İki parti temsilcileri yeni kurulacak hükümetin programını belirlemek amacıyla çalışmalara başladı. SPD ile CDU arasında koalisyon kurulmamasının nedeni ise CDU'lu Eyalet Teşkilat Başkanı Michael Schierack'ın hükümette sorumluluk üstlenmesi olarak gösterildi.

SAKSONYA'DA BİR AY

Saksonya Eyaleti’nde yaklaşık bir ay önce yapılan seçimlere rağmen hâlâ hükümet kurulamadı. Bu eyalette CDU ile SPD koalisyon görüşmelerini sürdürüyor. İki parti temsilcileri koalisyon programı üzeride tartışıyor. CDU'nun ortaklık yapma teklifini Yeşiller kabul etmemişti. Seçimlerin yapıldığı diğer bir eyalet ise Thüringen. Thüringen'de CDU'nun hükümet ortağı Hür Demokrat Parti (FDP), yüzde beşlik barajı aşamayıp meclis dışında kalınca, CDU'nun yeniden iktidara gelmesi de tehlikeye girdi. Bu eyalette Sol Parti, SPD ve Yeşiller koalisyonu kurulma ihtimali yüksek. Bir diğer alternatif ise CDU ile SPD arasında hükümet ortaklığının oluşturulması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!