Böyle hırsızlık görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Böyle hırsızlık görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 11:18

İngiltere’de 50 yaşındaki bir kadın doktor kılığına girerek yaşlı ve durumu ağır kanser hastalarının hastane odalarından cüzdanlarını çaldığı gerekçesi ile 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Guildford Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada June Weatherman isimli kadının İngiltere’nin güney şehirlerindeki bir çok hastanede hırsızlık yaptığı açıklandı.

Savcılık, Weatherman’ın 87 yaşındaki kanser hastası Pamela Verrinder’den çaldığı HSBC bankasına ait bankomatik kartını tam 119 kez kullandığını ve bu kartla toplam 6 bin 322 sterlinlik harcama yaptığını da açıkladı.

Sabit bir adresi olmayan zanlının hastane odalarından bazı hastaların cep telefonlarını da çaldığı belirtildi.

Mahkemede kadını çalıntı kredi kartları ve telefonları kullanırken gösteren güvenlik kamerası kayıtları da jüriye izletildi.

Weatherman ise herşeye rağmen verdiği ifadede “Suçsuz olduğunu, oyuna getirildiğini ve melez olduğu için polis tarafından hedef gösterildiğini” iddia etti.

Polis yetkilileri hastane hırsızını halktan aldıkları yardımlarla yakalamayı başardıklarını söyledi ve hırsızlıklarla iligli ifade veren herkese teşekkür etti.

Davanın sonuçlanmasından sonra bir basın açıklaması yapan Dedektif Andy Jenkins “Umarım Weatherman’a verilen hapis cezası hasta ve güçsüzleri hedef almayı, böylesine alçakça suçlar işlemeyi düşünenleri bu planlarından vazgeçirmekte etkili olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!