Bosna'da yeni yılın “en ilginç hırsızlığı”

Güncelleme Tarihi:

Bosnada yeni yılın “en ilginç hırsızlığı”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 16:20

Saraybosna'da yaşayan bir Türk'ün park halindeki aracının 4 tekeri çalındı

Haberin Devamı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan Türk vatandaşının park halindeki aracının 4 tekeri çalındı.

Bosnada yeni yılın “en ilginç hırsızlığı”


Saraybosna'nın Alipaşino semtinde yaşayan ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Muhammed Yasir Göz, yeni yılın ilk günü evinden dışarı çıktığında park halindeki aracında 4 tekerin olmadığını fark etti. Göz'ün durumu güvenlik görevlilerine bildirmesinin ardından olay yerine gelen polis, olayın hırsızlık olduğuna dair tutanak tuttuktan sonra bölgeden ayrıldı.


BÖYLESİ AKLIMA GELMEZDİ
8 yıldır Saraybosna'da yaşadığını ifade eden Muhammed Yasir Göz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, daha önce 4 kez aracında çeşitli hırsızlıklar olduğunu belirterek, “Ancak arabamın 4 tekerinin çalınacağı hiç aklımdan geçmemişti” dedi.

Haberin Devamı

BU TÜR OLAYLAR ÜLKEDEN SOĞUTUYOR
Saraybosna'da en büyük sorunun araç hrısızlığı olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade eden Göz, "Bu tür olaylar devam ettikçe insan Bosna Hersek'ten soğuyor. Ben bunu her yaşadığımda buradan gitmem gerektiğini düşünüyorum, ama tabii, bu bir çözüm değil. Beşinci kez başıma gelen bir olay, bu arabaya ise üçüncü. Ama ilk defa arabanın içine girmeyip de sadece tekerlerini alan hırsız görüyorum" diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN ARABA HIRSIZLIĞI
Göz, çalınan tekerleklerin yaz lastikleri olduğunu ama cantların pahalı olduğunu ifade ederek, "Yeni tekerler de aldım zaten ama arabaya verdikleri zarar büyük. Maddi durumun dışında ayrıca bir de strese giriyor insan. Araba hırsızlığı Bosna Hersek'tin en büyük sorunu, bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor."

Polisten alınan bilgiye göre, Saraybosna'da son 48 saatte 21 arabaya ait cant, 50 arabaya ait akü, 5 aracın kaputu, 8 aracın ise tamponu çalındı.

Bosna Hersek İçişleri Bakanlığı'nın daha önce yayımladığı raporda ise Saraybosna Kantonu'nda 2014 yılının Ocak-Haziran ayları içerisinde 430 aracın çalındığına yer verilmiş ve ülkenin en büyük sorunlarından birinin de araç hırsızlığı olduğu belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!