Boateng, ilk siyahi DFB Başkanı olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Boateng, ilk siyahi DFB Başkanı olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 14:37

Bayern yıldızı Jerome Boateng, Alman milli takımın ilk siyahi kaptanı olmak istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bayern Münih takımında forma giyen 26 yaşındaki futbolcu Jerome Boateng, hayatta hedeflediği en büyük hayalini açıkladı. Dünya Şampiyonu olmanın tadına varan Boateng, şimdi de Alman milli takımın başına geçmekte kararlı.

İLK SİYAHİ DFB BAŞKANI
Bu hayalin gerçekleşmesine ramak kaldığını belirten Bild, Boateng'in daha önce kaptan temsilciliğine terfi ettiğini hatırlatarak, Boateng'in ilk siyahi DFB (Alman Futbol Federasyon) Başkanı olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Sahada başarısı ile bilinen Boateng'in ayrıca ırkçılığa karşı elçilik görevini üstlendiğine dikkat çeken Bild, Boateng'in bu konuda da etkili olabileceğini belirtti.

KAPTAN PAZUBANDINI TAKACAK
"Sport Bild"e demeç veren babası Ghanalı olan Boateng, kaptan pazubandını takan ilk siyahi futbolcu olmaktan onur duyacağını ifade etti ve bunun ırkçılığa karşı bir simge olarak algılanacağını vurguladı.

Haberin Devamı

MALESEF HALA AŞILMADI
Daha önce Hertha BSC, HSV ve Manchester City takımlarında oynayan Boateng, "Bir siyahi olarak Almanya'da yaşamanın nasıl bir şey olduğunu gördüm. Gençliğimde birçok deneyimden geçtim. O zaman yaşadıklarımı anneme ve babama anlatırdım. Malesef futbolda bu konu hala aşılmadı. Bu yüzden susmamamız gerekir" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!