Biz ABD’siz onlar da bizsiz olamaz

Güncelleme Tarihi:

Biz ABD’siz onlar da bizsiz olamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 10:40

TERÖRİZM Savunma Ortak Merkezi’nin 10. yıl kutlamasında konuşan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, güvenlik birimlerinin son 10 yıldır başarılı çalıştığını ancak yine de gelecekte münferit saldırıların engellenemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Thomas de Maiziere, şöyle dedi:
“Terörist saldırılara karşı tümden bir güvenlik olmayacağı gibi bu garanti edilemez. Almanya’da radikal düşüncelilerin oluşturduğu tehlike devam ediyor. Biz özgürlükçüyüz ve bu nedenle nefret objesiyiz. Endişeli olmamız için sebebimiz, tedbirli olmamız için sebebimiz var ama korku için bir sebep yok.” Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen de terörizmle mücadelede halk ve sivil toplum kuruluşlarından yardım beklediklerini söyledi. Maassen, “Bu ülkede tam ve tüm güvenliği garanti edemeyiz ama elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi.

ABD ile yapılan istihbarat işbirliğine de değinen Hans Georg Maassen, “Biz ABD’siz onlar da bizsiz olamaz. ABD istihbarat toplama konusunda çok başarılı. Bizim de başarılı olduğumuz alanlar var. Terörizmle mücadelede ortak çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!