Birleşik Krallık’ta Türkler oy kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Birleşik Krallık’ta Türkler oy kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 15:24

Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk vatandaşları Londra ve Edinburgh’da oy kullanmak üzere sandığa gidiyor.

Haberin Devamı

İngiltere’de yaşayan seçmenler, Türkiye’de yapılacak 1 Kasım 2015 Milletvekili genel seçimleri için sabahın erken saatlerinden Londra’nın Kensington bölgesindeki Olympia Sergi ve Konferans Merkezi’nde oy kullanmak üzere sıraya girdi.

Birleşik Krallık’ta Türkler oy kullanıyor


Britanya’da (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda) yaşayan Türk vatandaşları, Londra ve İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da olmak üzere iki Başkonsolosluk görev bölgesinde oy kullanabilecekler.

Birleşik Krallık’ta Türkler oy kullanıyor

(soldan- saga) AK Parti Secim Komisyon Uyesi Erdal Yetimova, CHP Secim Komisyon Uyesi Sabri Ozaydin ve MHP Secim Komisyon Uyesi Mehmet Akyuz.

Edinburgh Başkonsolosluğu’na bağlı vatandaşlar bu başkonsolosluğun çalışma ofisinde oy verme işlemini gerçekleştirecek.

Birleşik Krallık’ta Türkler oy kullanıyor


KAYITLI SEÇMEN SAYISI 86 BİN 655

İskoçya, Kuzey İrlanda ve İngiltere’nin kuzeyi, Edinburgh’a dahil. Bu bölgeler dışındaki vatandaşlarımız Londra’da oy kullanacaklar.

Oy verme işlemi 4 gün de, 22-23-24-25 Ekim tarihlerinde (Perşembe-Cuma: yerel saatle 10.00-19.00 arasında (Cumartesi-Pazar: yerel saatle 09.00-21.00 arasında yapılacak.

Birleşik Krallık’ta Türkler oy kullanıyor

Turkiye'nin Londra Baskonsolosu Emirhan Yorulmazlar oyunu 30 nolu sandikta kullandi.

Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut’tan edinilen bilgiye göre, Birleşik Krallık’ta 83 bin 733’ü Londra’da, 3 bin 122’si ise Edinburgh’da olmak üzere toplam 86 bin 655 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Öte yandan bazı siyasi parti taraftarları Kuzey ve Güney Londra’nın farklı bölgelerinden başta yaşlı ve engelli seçmenler olmak üzere oy kullanmak isteyen vatandaşlar için otobüs ve otomobil kaldırıldığını duyurdu.

Yurt dışında kullanılan oyların sayımı kanunen yurtdışında yapılamıyor. Kamu görevlileri ve siyasi parti temsilcilerinin refakatiyle oylar Türkiye’ye gönderilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!