Birleşik Krallık’ta 33.560 seçmen oy kullandı

Güncelleme Tarihi:

Birleşik Krallık’ta 33.560 seçmen oy kullandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 15:08

Birleşik Krallık’ta (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda) Türk vatandaşlarından oluşan seçmenlerin katılımıyla düzenlenen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dün itibarıyla tamamlandı.

Haberin Devamı

33.560 seçmenin oy kullandığı yetkililerce kaydedildi.Toplam 86 bin 655 kayıtlı seçmenin yer aldığı Büyük Britanya’da, 32 bin 519 seçmen Londra’da, bin 42 seçmen de T.C. Edinburgh Başkonsolosluğu’n da oy kullandı. 

Birleşik Krallık’ta 33.560 seçmen oy kullandı


BAŞKONSOLOS TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar açıklamasında ; “İngiltere’de görev bölgemizdeki seçmenlerin katılımıyla düzenlenen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dün itibarıyla tamamlanmıştır. Londra’da seçimlerin birinci gününde 4 bin 963, ikinci gününde 4 bin 486, üçüncü gününde 92 bin 44 ve dördüncü gününde ise 13 bin 826 olmak üzere toplam 32 bin 519 oy kullanılmıştır. Seçimlere katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.Seçimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Başkonsolosluk ve Büyükelçiliğimiz mensubu kamu görevlilerimiz olmak üzere siyasi parti temsilcilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

OYLAR UÇAKLA GİDECEK

Londra’da oylarını kullanamayan ancak yurtdışı seçmen kütüğünde kaydı olan vatandaşlarımız 1 Kasım 2015, Pazar günü saat 17.00’ye kadar Türkiye’deki gümrük kapılarında oy kullanabileceklerdir.Seçimlerin Türkiyemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” şeklinde  açıklamada bulundu. Seçimlere katılan tüm vatandaşlara ve seçimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm görevlilere teşekkür eden Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut’ta, görev bölgesindeki seçim sandığında bin 42 vatandaşımızın oy kullandığını ifade etti. Güvenli bir yerde koruma altında bulundurulan oyların, sayım için kamu görevlileri ve siyasi parti temsilcilerinin refakatiyle bir uçakla yarın (salı) Türkiye’ye gönderileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!