Biri terörist olmak, öteki okumak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Biri terörist olmak, öteki okumak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 11:02

Biri 13, diğeri 14 yaşında. Biri terörist olmak için Suriye’ye giderken yakalandı. Öteki 14 yaşında Almanya’nın en genç üniversite öğrencisi oldu.

Haberin Devamı

İki haberi de ajanslar aynı gün verdi. Yetişmekte olan iki genç. Birinin adı Liam, ötekinin Conrad. Liam 13, Conrad 14 yaşında. 13 yaşındaki Liam, Almanya Münih doğumlu. Terörist olmak için Suriye’ye geçmek isterken, Gaziantep’te yakalandı. Ajanslar Liam’ı “13 yaşında terörist olmak istedi” diye duyurdu. Liam şimdi Türkiye’de bir gençlik yurdunda, Almanya’ya geri gönderilmeyi bekliyor.

Liam, Suriye yoluna çıkmadan önce Münih’te radikal dinci örgütlerin “Oku” adı altında başlattığı Kuran dağıtma kampanyasına katılıyor. Stand başında sol elinde Kuran, sağ elinin işaret parmağı havada kameralara poz veriyor. Liam gün geçtikçe radikalleşiyor.

Annesi çocuğuyla başa çıkamıyor. Çaresiz Alman makamlarına başvuruyor: “Oğlumla başedemiyorum. Geleceğinden endişeliyim. Bana yardım edin” diyor. Liam birara bir gençlik yurduna yerleştiriliyor. Ama faydası yok.

Liam ‘Oku’ diye kampanya yapıyor ama kendisi okumak istemiyor.
Liam anne sözü de dinlemiyor. Terörist olmak istiyor.

Liam, adam öldürmek ve ölmek için Suriye’ye giderken, Gaziantep’te yakalandığı gün, Conrad, Potsdam’da Üniversitesi enformatik bölümü

Biri terörist olmak, öteki okumak istiyor
ne kaydını yaptırdı. Aynı gün ajanslar Conrad’ı “Almanya’nın en genç üniversite öğrencisi” diye duyurdu.

Conrad, 5 yaşında ilkokula başlıyor. İlkokulda iki sınıf birden atlıyor. Lisede de başarılı olan Conrad’a öğretmenleri bir sınıf daha atlatıyor. Lisede iki kez Brandenburg eyaletinin enformatik yarışmasını kazanan Conrad Lempert liseyi bu yıl 1.2 not ortalamasıyla bitiriyor.

Conrad tüm gününü bilgisayar ekranı önünde geçirmiyor. Piyano dersleri alıyor. Bir koroda şarkı söylüyor. Badminton sporu yapıyor. Conrad’ın anne babası oğullarıyla gurur duyuyor. Liam’ın annesi “Yakalanan benim oğlum” demeye utanıyor.

Conrad azimli. “Ben bu yolu, çalışarak kat ettim” diyor. “Niçin enformatik?” sorusuna “Uluslararası alanda çalışmak için” yanıtını veriyor. Liam da azimli ama azmini kine ve nefrete yönlendiriyor. Biri uluslararası alanda enformatik dalında çalışarak, bilime, ilime ve insanlığa yararlı olmak istiyor. Öteki hiç gözünü kırpmadan insan öldüren, uluslararası terörist olmayı hedefliyor. Biri bilgiçağını öteki ortaçağı yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!