BIG adaylarına ırkçı mektup gönderildi

Güncelleme Tarihi:

BIG adaylarına ırkçı mektup gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 13:34

ALMANYA’da önümüzdeki hafta yapılacak seçimlere hazırlanan ilk göçmen partisi BIG’e ırkçı parti NPD adına tehdit mektubu gönderildi.

Haberin Devamı

Seçimlere çok kısa süre kalırken çoğunluğunu göçmen kökenlilerin oluşturduğu Almanya’nın ilk ve tek göçmen partisi BIG tarafından, adaylarına gönderilen ırkçı mektuplar şok etkisi yarattı. Berlin’deki BIG Partisi adaylarına postalanan NPD antetli ve imzalı mektupta, bütün göçmenlerin artık Almanya’yı terk etmeleri gerektiği belirtildi. Göçmenlerin Almanya’ya verdiği yıllık zararlara ilişkin olduğu öne sürülen rakamların yer aldığı mektuba sembolik gidiş bileti eklendi. Gönderilen yazıda göçmenlerin ülkelerine dönmemeleri halinde kendilerinin bunu onlara zarar vermeden yapacağı bildirilirken, 2’nci Dünya Savaşı esnasında Yahudilerin zorla toplama kamplarına gönderilmelerine vurgu yapıldı.

BIG Genel Başkan Yardımcısı ve Berlin Eyalet Başkanı İsmet Mısırlıoğlu mektubu bir tehdit olarak algıladıklarını söyledi. Tedirgin olduklarını gizlemeyen Mısırlıoğlu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Önce mektupları ciddiye almadık ama sonra üzerinde düşününce açıkça söylemeliyim korktuk. Tehditlerin hangi boyutlara varabileceğini, adaylarımızın aileleriyle birlikte can güvenliklerinin ciddi manada tehlike altında olabileceğini anlamış olduk. Mektupta bize hala burada yaşıyor musunuz, artık ülkenize dönün, şayet dönemezseniz biz size dönüşü olmayan tek yön bilet gönderiyoruz demişler ve sembolik bir bilet göndermişler. Bu açık bir tehdittir, biz parti yönetimi olarak savcılığa başvurumuzu yaparak NPD ırkçı partisine karşı harekete geçilmesini talep edeceğiz."

Mısırlıoğlu, yaklaşık 10 yıldan bu yana yasaklanıp- yasaklanmaması konusunda tartışmaların olduğu NPD’nin, bir yerlerden aldığı destekle ve güvenle kendi açık adreslerini de vererek ve ıslak imzayla bu tehdit mektubunu adreslerine postalama cesaretini gösterebildiği vurguladı.

BIG adaylarının çoğunun Almanya’da doğup büyüdüğüne vurgu yapan Mısırlıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu tehditler bizi yıldırmaz, bizler bu ülkenin insanlarıyız, bu ülkeye çok emeğimiz geçti. Buradan bizi kimse kovamaz. Birileri bu durumdan rahatsız oluyorsa kendilerinin başka yerlere gitmesini öneriyoruz. BIG bu genel seçimlerde üç bölgede koyduğu otuza yakın adayla, yine göçmenlerin ve özellikle de Türk kökenlilerin sesi olmaya devam edecektir."

Haberin Devamı

Mısırlıoğlu, kendilerine gelen ırkçı mektupların aşırı milliyetçi NPD’den gönderilmiş olmasına rağmen, bu tür ırkçı unsurların Almanya’da sosyal demokrat ve Hıristiyan demokrat partilerde de bulunduğunu söyledi. İsmet Mısırlıoğlu, bu partilerin ırkçı unsurları partilerinden dışlamaları gerektiğini ekledi. 2010 yılında kurulan BIG Almanya’da göçmenler tarafından kurulan ilk parti olma özelliğini taşıyor. BIG daha önce toplam 6 eyalette Eyalet parlamentosu seçimlerine katılmıştı. BIG bu yıl ilk kez Almanya’da genel seçimlere katılacak ve tarihte bir ilki daha gerçekleştirmiş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!