Lösemi hastası Betül için kampanya

Güncelleme Tarihi:

Lösemi hastası Betül için kampanya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 09:13

İsviçre’nin Basel kentinde yaşayan lösemi hastası Betül Uyumaz (17) için dört ülke ve onlarca şehirde doku tipleme kampanyası düzenlendi. Kampanyanın Münih ayağına, yüzlerce gönüllü katıldı.

Haberin Devamı

Doku tipleme kampanyası, Betül Uyumaz’ın yakınlarıyla Aktion Knochenmarkspende Bayern (AKB) adlı vakıf tarafından düzenlendi. Münih kentindeki Miraç Camisi’nin salonunda düzenlenen kampanyaya yüzlerce Türkiye kökenli ve Almanlardan oluşan gönüllüler katıldı.

AKB görevlileri bütün gün, gönüllülerden kan örnekleri alarak, Betül ve onun gibi birçok hasta için umut aradılar. AKB yetkilisi Dr. Ulrich Hahn, “Bu kampanya genç kızımız Betül için düzenlendi. Ona bir umut bulabilmek umuduyla. Bu hastalık milyonlarca insanda görülüyor. Bu tür bağış kampanyaları ortak çalışmalar ile bir çok hastaya umut olmaktadır. Burada ilgi çok iyi. Bu da insanlarımızın ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor” dedi.

Lösemi hastası Betül için kampanya



Kampanyanın İsviçre başta olmak üzere Almanya, Hollanda ve Türkiye’de de yürütüldüğünü belirten Dr. Hahn, “Bunu kaçırdım diyenler varsa bizim ile temas kurup, Bavyera’daki şubelerimize gelerek kan bağışında bulunabilir. Kim bilir, hiç beklemedikleri bir anda bir hasta için yeni bir yaşam başlangıcı olabilirler” diye konuştu.

HASTALARA CAN OLALIM

Betül Uyumaz’ın yakını İsmail Malak ise destek verenlere teşekkür ederken, “Allah’tan umut kesilmez. Çaresini bulmak için duyarlı vatandaşlarımızla çabalıyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Kim bilir bu kampanya ile bir başka hastaya çare ilik bulunabilir. Bu bile güzel olur” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!