Beşiktaş'ı şampiyon yapacak olay senaryo

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşı şampiyon yapacak olay senaryo
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 10:14

Beşiktaş'ın Sivasspor karşısında kazanmasının ardından şampiyonluk hesapları yeniden yapılmaya başlandı. Siyah beyazlılar lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirirken Galatasaray ile arasındaki fark da 3 oldu. Peki Beşiktaş nasıl şampiyon olur? Beşiktaş için ortaya çıkan senaryo siyah beyazlı taraftarları heyecanlandıracak cinsten.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Sivassporu yenerek ligin bitmesine 5 hafta kala lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Siyah beyazlı taraftarlar bu galibiyetin ardından şampiyonluğu yeniden dillendirmeye başlarken fikstürdeki bir detay Beşiktaşı şampiyon yapabilir.

Beşiktaşı şampiyon yapacak olay senaryo

Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için gerekli olan ilk şey tabii ki önündeki 5 maçı kazanması ve 15 puan toplaması.
Beşiktaş'ın maçlarını kazanması şampiyonluk için yeterli olmayacak. Siyah beyazlılar Başakşehir'in puan kaybetmesini bekleyecek. Başakşehir'in biri Galatasaray olmak üzere iki maç kaybetmesi gerekecek.
Bu durumda Beşiktaş, ikili averajda Galatasaray'a karşı üstün; Başakşehir ile ikili averajı eşit olacak. Üçlü averajda ise şampiyon olma durumu ortaya çıkacak.
Beşiktaşı şampiyon yapacak olay senaryo
Süper Lig'de zirve yarışında Başakşehir, Galatasaray'a karşı 3, Beşiktaş'a karşı 6 puan fakla şampiyonluğa daha yakın taraf.
Beşiktaşı şampiyon yapacak olay senaryo
Süper Lig'de son 5 hafta kala Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş'ın kalan maçları.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Galatasaray'ı yenmesi halinde Galatasaray'a karşı ikili averajdaki üstünlüğünü koruyacak ve zirveye bir adım daha yaklaşacak. Başakşehir ile ikili averajı aynı olan siyah beyazlılar üçlü averajda ise lider oluyor.

Beşiktaşı şampiyon yapacak olay senaryo

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!