Berlinli avukat, kenevir satışı için mahkemeden izin istedi

Güncelleme Tarihi:

Berlinli avukat, kenevir satışı için mahkemeden izin istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 12:17

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir avukat, kenevir satmak için mahkemeye başvurarak izin istedi. Ancak davaya bakan hakim, avukatın bu talebini reddetti.

Haberin Devamı

BERLİN İş Mahkemesi’nde dava açan avukat, esrar yapımında kullanılan keneviri dükkan açıp yasal yollarla satma izni istedi. 69 yaşındaki avukat, avukatı aracılığıyla açtığı davanın ilk duruşmasında serbest piyasa koşulları gereği kenevir satış izninin olması gerektiğini savundu. Avukat, izin alabilmek için kendisinin kişisel uyuşturucu ihtiyacını da yasal yollarla karşılamak istediğini gerekçe olarak sundu. Davaya bakan hakim ise talebi reddetti.
Konunun hukuki yollardan çözülemeyeceğini, siyasi bir çözümün bulunması gerektiğini belirten hakim, kenevir satışına izni ancak federal ve eyaletler meclisinin verebileceğini söyledi. Avukat şimdi konuyu bir üst mahkemeye taşımanın hazırlığını yapıyor.
Almanya’da kenevir satışı ve üretimi yasak. Kenevir eken veya üzerinde belli miktarda esrar bulunanlar para cezası alırken, öngörülen en ağır ceza ise beş yıla kadar hapis.

BAKMADAN GEÇME!