"Berlin'i seyinci için seçtik"

Güncelleme Tarihi:

Berlini seyinci için seçtik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 10:25

Milli Takım Koçu Engin Ataman, ‘Milli maçta herkesin Türk milli takımını en iyi şekilde destekleyeceğini düşünüyorum’ dedi

Haberin Devamı

Avrupa Basketbol Şampiyonası yarın başlıyor. Şampiyonada ilk maçını yarın İtalya ile oynayacak olan Milli Takımımızda Koç Ergin Ataman, İtalya’nın dışarıdan çok şut atan bir takım olduğunu belirtti. Ataman “İtalya takımında NBA’nın çok ciddi oyuncuları var. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Bizim tek dayanağımız takımımızın enerjisi, gençliği ve hazırlık maçlarında ortaya koyduğu savunmayla İtalya’yı düzen dışına çıkartmak”dedi.

Berlini seyinci için seçtik


Yenerek başlarsak iyi bir avantaj olur

Ataman, “Sert bir basketbolla maçı kazanmaya çalışacağız. Bireysel yetenekleri üst düzeyde olan çok oyuncuları var. Dış adamları çok iyi şut atıyor. Pivotları da dışarı çıkıp şut atabilen bir takım. Çok sayıda üçlük atış kullanıyorlar. Bizim de çok genç bir kadromuz var. İlk maç ve çok önemli bir maç. Ben de çocukların göstereceği performans
Berlini seyinci için seçtik
ı merak ediyorum. Her koşulda maçı kazanmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. Ataman “Biz ilk üçün içende yer almak için tabi ki direk rakiplerimiz İtalya ve Almanya’yı yenerek başlarsak turnuvaya, iyi bir avantaj olur” dedi.

Ömer’in eksikliğini kapattık

Ataman son anda sakatlanıp kadrodan çıkarılan Doğuş’un sakatlığı ile ilgili ise şunları söyledi:“Biz Doğuş’a ciddi bir rol vermiştik. Doğuş çok önemli rol üstlendi. Doğuş’un sakatlığı bu turnuvaya gelmeyen Ömer Aşık’tan daha önemli bir kayıp. Ömer’in eksikliğini kapattık. Semih, Oğuz ve Furkan ile bu eksiklik giderildi. Doğuş’un son dakikada sakatlanması bizi biraz değişikliğe itecek. Kartal’ı onun yerine alacağız. Galatasaray’da olduğu gibi Sinan’ı da oyun kurucu pozisyonda oynatabiliriz. Bu bizim hazırlık maçlarında denemediğimiz bir yöntemdi.”

Kendimizi evsahibi gibi görüyoruz

Ergin Ataman, grup maçlarının Berlin’de oynamasının seyirci açısından büyük avantaj olduğunun altını çizerek “Maçların Berlin’de oynanması bizim için büyük avantaj. Kendimizi evsahibi gibi görüyoruz. Çok ciddi anlamda destek olacak. Bizim için çok ciddi bir avantaj. Bunun için de grup maçlarını özellikle Almanya’da oynamak istemiştik. Berlin ve diğer şehirlerden gelecek seyirciler bizi destekleyecek” dedi. Galatasaray ile Alba Berlin arasında Berlin’de oynanan son maçta sarı kırmızılı taraftarların çıkardığı olayların hatırlatılması üzerine Ataman “Milli maçta herkesin Türk milli takımını en iyi şekilde destekleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Berlini seyinci için seçtik


‘Bal size güç verecek’

EUROBASKET 2015 Şampiyonası'nda Türkiye grup maçlarını yarından itibaren Berlin'de oynayacak. Berlin'e önceki gün gelen milli takım heyeti dün Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu ziyaret etti. Karslıoğlu oyunculara maçlarda başarılar dilerken, kendi üretimi olan balı ikram etti. Büyükelçi Karslıoğlu “Büyükelçilik binasının çatısında özel ürettiğim bal. Bu sezonun ilk mahsulü. Tamamen organik. Kendi özel üretimim olan organik bal size maçlarda güç katacak” dedi. Basketbolcular ikram edilen balı milli takım doktorunun izniyle yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!