Berlin’deki yuvalarda yarın grev var

Güncelleme Tarihi:

Berlin’deki yuvalarda yarın grev var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2019 13:03

Almanya’nın başkenti Berlin’de kamuya ait yuvalarda eğitmenler ve yuva çalışanları, yarın öğleden önce iş bırakma eylemi yapacak. 276 yuvada çalışan eğitmenler iş bırakacağı için 34 bin çocuk yuvaya gidemeyecek. Grev nedeniyle çalışan anne-babalar olumsuz etkilenecek.

Haberin Devamı

EĞİTİM ve Bilim Sendikası GEW Başkanı Doreen Siebernik, durumun olumsuzluğunun farkında olduklarını belirterek “Aileler için zor olacağının farkındayız. Ama onların bizimle birlikte olduğunu ve bizimle dayanışma içinde olacaklarını da biliyoruz. Berlin senatosu eğitmenlerin artık sabrının tükendiğini bilmesi gerekir. Eğitmenler de artık iyi kazanmak istiyorlar” dedi.
Birleşik Hizmet Sendikası ver.di geçen hafta aralarında yuva çalışanlarının da bulunduğu kamuda görevli 3 milyon 300 bin çalışanın ücret artışı için masaya oturmuştu. Ülke genelinde toplu sözleşme görüşmeleri sürerken, sendika yetkilileri masada ellerini güçlendirmek amacıyla farklı eyaletlerde farklı zamanlarda uyarı grevlerini sürdürecek.
Önümüzdeki haftalarda hastanelerde de iş bırakma eyleminin yapılması bekleniyor. Ver.di çalışanlar için en az 200 Euro olmak şatıyla yüzde 6 zam, hasta ve yaşlı bakımı alanında çalışanlar için ise en az 300 Euro zam istiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!