Berlin’deki Türk dönerci, yoksullara ücretsiz döner veriyor

Güncelleme Tarihi:

Berlin’deki Türk dönerci, yoksullara ücretsiz döner veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 11:02

Berlin’de döner büfesi işleten Fuat Kaya, ‘Parasını ödeyemiyorsanız sorun değil. Çünkü hiç kimse aç kalmamalı’ sloganıyla evsizlere kapısını açıyor.

Haberin Devamı

BERLİN’de ‘Sumak’ adlı küçük bir döner büfesi işleten Fuat Kaya, parası olmayanlara bedava yiyecek ikram ediyor. Kaya’nın, büfesinin cam kapısında, ‘Parasını ödeyemiyorsanız sorun değil. Çünkü hiç kimse aç kalmamalı.! Şayet etrafınızda tanıdığınız evsiz barksız kimseler ya da yemek parası bulamayan insanlar varsa bize gönderin. Biz onlara bir öğün yemek ve bir içecek ikram ediyoruz” yazıyor. Evli ve 4 çocuk babası Kaya, gösterdiği sosyal projeyle bütün semt sakinlerinin de takdirini kazandı.

Berlin’deki Türk dönerci, yoksullara ücretsiz döner veriyor

'DÜNYADA KİMSE AÇ KALMAMALI'
Bir yıl önce bu uygulamaya başladığında günde ortalama 30-40 kişinin ücretsiz yemek için büfesine geldiğini belirten Kaya, şu anda yaklaşık 10 kişinin bu uygulamadan faydalandığını söyledi. İhtiyaç sahibi hiç kimseyi geri çevirmediğini anlatan Kaya, şunları söyledi: “İlk başlarda daha fazla evsiz barksız geliyordu, internetten falan buluyorlardı bizi. Başka semtlerden de ihtiyacı olanlar geliyor. Hatta bazen evsizler yurdundan toplu olarak gelenler bile oluyor. İnşallah başkalarına da örnek oluruz ve bu yaygınlaşır. Sosyal medyadan, semtten çok güzel yorumlar, geri dönüşler oluyor. Bu da bizi Almanya’da yaşayan Türkiye vatandaşı olarak çok memnun ediyor, gururlandırıyor. Genelde döner veriyoruz, bazen de makarna isteyen ya da tavuk alan oluyor. Yanında da birer içecek ikram ediyoruz. Semt sakinleri bu uygulamayı baya benimsedi. Ara sıra kendileri de bağış yapmak istediğini söylüyor. Mesela bir döner alıp iki döner parası ödeyenler oluyor. Zamanında biz de fakirlik çektik, babasız büyüdük. O nedenle biz de yoksulların, fakirlerin halinden anlıyoruz. Bence dünyada hiç kimse aç kalmamalı.”

Haberin Devamı

Berlin’deki Türk dönerci, yoksullara ücretsiz döner veriyor

‘UMARIM BAŞKALARI ÖRNEK ALIR’
Büfenin müdavimlerinden Sophie adlı bir kadın ise uygulamayı çok takdir ettiğini söyledi. Üç yıldır büfenin sürekli müşterisi olduğu belirten Sophie, “Çok güzel bir uygulama, çünkü Berlin’de çok sayıda evsiz, barksız var. Bu insanlar her gün yiyecek parası bulamayabiliyor. İşyeri sahibinin gösterdiği sosyal angajmanı takdir ediyorum. Umarım başkaları da bunu örnek alır ve bu uygulama yaygınlaşır” dedi.
İki yıldır Sumak’ın müşterisi olduğunu ve dönerini çok beğendiğini belirten Marcel ise, “Gerçekten farklı ve iyi bir uygulama. Başka bir yerde böyle bir şeyle karşılaşmadım” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!