Berlin’deki camiye tehdit mektubu

Güncelleme Tarihi:

Berlin’deki camiye tehdit mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2019 10:19

Berlin İslam Federasyonu (İF) Başkanı Murat Gül, İF’ye bağlı bir camiye bugün posta yoluyla İslam düşmanlığı içeren mektup ulaştığını belirtti. Mektubu polise götürdüklerini belirten Gül, ‘Müslümanlara karşı ırkçılık’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

GÜL, cami derneği yönetimiyle, daha fazla hedefe konulmaması için caminin ismini açıklamama kararı aldıklarını ve bunun da anlayışla karşılanmasını kaydetti. “Yabancı ve Müslüman düşmanlığının Almanya’da arttığını hissediyoruz” diyen Gül, Almanya’nın güvenli ülkelerden biri olduğunu, buna halel getirilmemesi için güvenlik birimlerinin tedbir alması gerektiğini vurguladı.
Thüringen seçimlerinde, aşırı sağcı AfD’nin oylarını ciddi oranda arttırdığına da işaret eden Gül, siyasetçilerin aşırı sağa karşı mücadeleyi artırmasını istedi.
Gül, Alman hükümetinin antisemitizmle mücadele görevlisi atadığı gibi Müslüman karşıtlığıyla mücadele görevlisi de atamasını talep ederek, böylelikle Müslüman ve İslam karşıtlığına karşı mücadelenin daha iyi koordine edilebileceğini kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME!