Berlin’de kadınlar 18 Mart’ta indirimli seyahat edecek

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de kadınlar 18 Mart’ta indirimli seyahat edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 10:45

Kadın ve erkeklerin gelir eşitsizliği düzeyinin yüzde 21 olduğu Almanya’da bu eşitsizliğe dikkat çekmek isteyen Berlin Toplu Taşımacılık İşletmesi, 18 Mart Eşit Ücret Günü’nde kadınlara biletleri yüzde 21 indirimli satacak.

Haberin Devamı

18 Mart Eşit Ücret Günü’nde Almanya’nın başkenti Berlin’de kadın yolcular, kent içi toplu taşıma araçlarını (metro, otobüs, tren) erkek yolculara göre daha ucuza kullanacak. Berlin Toplu Taşımacılık İşletmesi (BVG), düzenlediği özel kampanya ile gelir eşitsizliğine dikkat çekmeyi hedefliyor. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre Almanya’da kadınlar erkeklere göre ortalama yüzde 21 daha az kazanıyor. BVG’nin özel kampanyasında da 18 Mart’ta günlük bilet fiyatı kadınlar için 7 değil 5.5 Euro olacak. Yani yüzde 21 indirim yapılacak.

AZ KAZANAN KADINDAN KİM ÖZÜR DİLİYOR?
Konuyla ilgili açıklamasında “Erkeklerin kendilerini ayrımcılığa uğramış hissetmeleri niyetinde değiliz” diyen BVG “Ama öte yandan ortalama yüzde 21 daha az kazanan kadınlardan kim özür diliyor?” ifadelerini kullandı.
BVG, 18 Mart’ta toplu taşıma araçlarına indirimli biletlerle binen erkeklerin kontrolörlere denk gelmeleri halinde biletsiz binmiş gibi muamele göreceğini ve dolayısıyla ceza ödeyeceklerini açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!