Berlin'de Işık Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Berlinde Işık Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 10:36

Almanya'nın başkenti Berlin’de Işık Festivali başladı. Bu yıl onbirincisi düzenlenen Berlin Işık Festivali kapsamında kentte bulunan tarihi bina, kültürel anıt, tren istasyonu, Alexander Platz gibi yüzün üzerinde bina, yapıt ve meydan yüksek performanslı projektörlerle ışıklandırılıyor.

Haberin Devamı

Berlin Işık Festivali kendi kulvarında dünyanın en büyük festivali olarak biliniyor. Diğer büyükler arasında Cenevre, Lyon, Amsterdam, Gent ile Moskova’da düzenlenen festivaller var. Işık festivalleri dini kutlama amacıyla başladı.

Berlinde Işık Festivali başladı


Işık Festivali'nin kutlanması eskilere dayanıyor. Lyon kentini 17'inci yüzyılda veba sarması üzerine halk, salgından kurtulmaları halinde evlerinin önünde birer mum yakma adağında bulundu. Vebadan kurtulunca da adaklarını yerine getirdi. Yıldan yıla ayin olarak tekrarlanan ritüel zamanla festivale dönüştü ve böylece "ışık festivali" kavramı ortaya çıktı.

Berlinde Işık Festivali başladı




BRANDENBURG KAPISI’NDA IŞIK ŞOVU YAPILACAK

Işık Festivali kapsamında tarihi Brandenburg Kapısı'nda her akşam saat 19.00 ile 24.00 arasında, her yarım saatte bir 25 dakikalık üç boyutlu bir ışık şovu sergilenecek. Orijinal ismi 'Festival of Lights' olan ışık festivali kapsamında ışık oyunlarına sahne olan binalardan bazıları şöyle:

Berlinde Işık Festivali başladı



Brandenburg Kapası, Berlin Zafer Anıtı, Berlin Katedrali, Rome Oteli, Potsdamer Platz, Palais am Festungsgraben, Marlene-Dietrich-Meydanı, Humboldt Üniversitesi, Humboldt Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Berlin Sarayı, Bakanlık Bahçeleri, Grimm Otel, ABD Büyükelçiliği, Singapur Büyükelçiliği, Funkturm Televizyon Kulesi, RBB Radyo ve Televizyon Binası.

Öte yandan Berlin’de biri "Berlin leuchtet" (Berlin ışık saçıyor), diğeri Festival of Lichts adı altında iki festival düzenliyor. Festivallerde sunulan ışık şölenleri, ışık gösterileri, ışık ile çizilen tablolar ve tasarımlar birçok vatandaşın ilgisini çekiyor. Işık festivalleri düzenlendikleri şehirlere birçok turistin gelmesini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!