Berlin’de 12 kişi öldüren Anis Amri’yi olay yerinden Fas istihbaratçı kaçırmış

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de 12 kişi öldüren Anis Amri’yi olay yerinden Fas istihbaratçı kaçırmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2019 11:35

Berlin’de Noel pazarına terör saldırısı düzenleyen ve 12 kişiyi öldüren Anis Amri’nin olay yerinden kaçışını, Fas istihbaratına çalışan arkadaşı Bilel Ben Ammar’ın sağladığı ve saldırıyla bağlantısının örtbas edilmesi için olaydan 9 gün sonra Almanya’dan sınır dışı edildiği iddia edildi. Ammar’ın bu sınır dışıyla korunduğu ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in olayla ilgili bu sabah bilgi sahibi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

FOCUS dergisinin güvenlik makamlarına dayandırdığı haberine göre Almanya’nın başkenti Berlin’de 19 Aralık 2016’da bir Noel pazarına terör saldırısı düzenleyen Anis Amri, Fas istihbarat servisi için çalıştığı iddia edilen arkadaşı Bilel Ben Ammar ile terör saldırısından önce buluştu. Saldırının yapıldığı Breitscheid Meydanı’ndaki yüksek bir binaya yerleştirilen kamera görüntülerinde Amri’nin olay yerinden kaçışının görüldüğü belirtilen haberde, “Şimdiye kadar gizli tutulan görüntüde Ammar’a benzeyen bir kişi, Amri’nin kaçmasını sağlamak için bir başka kişinin kafasına odunla vurdu. Odunla vurulan kişi hala komada” ifadesi kullanıldı.

Berlin’de 12 kişi öldüren Anis Amri’yi olay yerinden Fas istihbaratçı kaçırmış

Haberin Devamı

AMMAR NEDEN KORUNMAK İSTENDİ
Habere göre Bilel Ben Ammar, saldırıdan 2 saat sonra olay yerinden fotoğraflar çekti ve bunları şimdiye kadar bilinmeyen bir telefon numarasına gönderdi. Saldırıdan 9 gün sonra ise Ammar’ın sınır dışı edilmesi için karar alındı.
Ammar 27 Aralık’ta gözaltına alındı ve 1 Şubat 2017’de Tunus’a gönderilmek üzere sınır dışı edildi. Ammar’ın korunduğu iddia edilen haberde, terör saldırısındaki bağlantısını örtbas etmek için sınır dışı edildiği ileri sürüldü. Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eleonore Petermann, Berlin’de yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in olayla ilgili bu sabah bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Berlin’de 12 kişi öldüren Anis Amri’yi olay yerinden Fas istihbaratçı kaçırmış

İTALYA’DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Noel pazarına gerçekleştirilen terör saldırısını araştıran Federal Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Konstantin von Notz ise Bilel Ben Ammar’ı komisyonda dinlemek istediklerini söyledi. Komisyon Başkanı Armin Schuster de Ammar’a Schengen Bölgesi’ne giriş yasağı konulduğunu, bundan dolayı bu kişinin Almanya dışında dinlenebileceğini ifade etti.
Berlin’de 19 Aralık 2016 tarihinde yaşanan terör saldırısında Anis Amri adlı terörist, bir tırla Breitscheid Meydanı’nda kurulan Noel pazarına dalmış, farklı milletlerden 12 kişi ölmüştü.
Olay yerinden kaçmayı başaran Amri, birkaç gün sonra İtalya’nın Milano kentinde polis tarafından öldürülmüştü.

BAKMADAN GEÇME!