Berlin polisi açıkladı: 'O camide yanıcı madde ' bulundu

Güncelleme Tarihi:

Berlin polisi açıkladı: O camide yanıcı madde  bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 14:35

Almanya’nın başkenti Berlin’de inşaatı süren Mevlana Cami, 11 Ağustos’ta yanmıştı... Yangından sonra camide saatlerce delil toplayan polis, hazırladığı ön raporu dün kamuoyuna açıkladı.

Haberin Devamı

BERLİN’de inşaatı süren Mevlana Cami, 11 Ağustos akşamı yatsı namazından sonra yanmıştı. Kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangında can kaybı olmazken inşaatın bir bölümü yanmıştı. Devlet Koruma Polisi, yangın yerinde saatlerce delil toplamıştı. Yangının kundaklanma sonucu mu yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığını araştırmak üzere toplanan deliler kriminal laboratuvarda uzmanlarca incelendi. Polis incelemenin sonucunu dün öğlen açıkladı...

Açıklamada, “Kriminal Polis Laboratuvarında yapılan ilk incelemede yangın yerinde yanıcı sıvı madde tespit edildi. Polis olayı titizlikle inceliyor. Amacımız en hızlı şekilde yangının nedenini açığa çıkarmaktır” denildi.

BÜYÜKELÇİ NE DEMİŞTİ?

Yangın sonra Berlin Başkonsolos Başar Şen, Elçi Müsteşarı Hidayet Çilkoporan ile birlikte yanan cami inşaatını ziyaret eden Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu kuşkusunu dile getirmişti. Karslıoğlu, “Görev yaptığım süre içinde bu tür istenmeyen olaylar çok oldu. Bu kadar yangının çıkması tesadüf mü sorusu insanın aklına geliyor. Aynı cemaate ait bir cami de geçen yıl Charlottenburg semtinde kundaklandı. Polisten beklentimiz hiçbir soruyu açıkta bırakmayacak şekilde olayın tüm detaylarıyla aydınlığa kavuşturulması. İnsanlar kendi ceplerinden kısıtlı olanaklarla ibadethanelerini yapıyorlar. Bu ibadethanelerin saldırıya uğraması kabullenemez” demişti.

MİLLETVEKİLİ GELDİ

Büyükelçi Karslıoğlu dışında CDU Federal Meclis milletvekili Cemile Giousouf, Yeşiller Partisi Federal Meclis milletvekili Özcan Mutlu, Yeşiller Partisi Kreuzberg milletvekili Dr. Turgut Altuğ ve Friedrichshain-Kreuzberg Belediye Başkanı Monika Hermann da yanan camiyi ziyaret etmiş, geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu...

Haberin Devamı


CUMA NAMAZINI CADDEDE KILDILAR

Mevlana Cami cemaatinin cuma namazını Kreuzberg’in Skalitzer Caddesi’nde kılması üzerine yaklaşık iki saat trafiğe kapandı. Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Öztürk de ön safhada namaza durdu. İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın, Berlin hükümeti ile birlikte Almanya’daki yetkilileri kendileriyle dayanışma içinde girmemelerini eleştirdi. Federal hükümetin Uyum Bakanı, Berlin Eyalet Başbakanı, Berlin Eyalet senatörleri ve özellikle de Berlin İçişleri Senatörü, Altın’dan eleştirilerine hedef oldu. Altın, “Biz Berlin’in bir parçasıyız. Türk hükümeti bizimle dayanışmaya girdi. Berlin Büyükelçisi ve Başkonsolosu bizi ziyaret etti. Ancak Berlin’den hiçbir yetkili bizi ziyaret edip üzüntüsünü bildirmedi. Ayrıca polis uzun süre bize bilgi vermediği gibi bizi yangının çıktığı alana da sokmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!