Berlin Mevlana camiindeki yangın

Güncelleme Tarihi:

Berlin Mevlana camiindeki yangın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 14:30

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde bulunan Mevlana camiinde çıkan yangında yaklaşık 1 milyon avroluk hasar meydana geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, yangın çıkan Mevlana Camii'ni ziyaret ederek Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın ile Mevlana Cami Derneği Başkanı Hasan Aydın'dan olayla ilgili bilgi aldı.

Şen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam yatsı namazından sonra camide çıkan yangında maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Kaba inşaatı biten ve bir kısmı ibadete açık olan caminin bir bölümünde pencerelerin, halıların ve inşaat malzemelerinin saklandığını ifade eden Şen, yangında depolanan malzemenin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

"Berlin polisi kundaklama dahil her ihtimali değerlendiriyor" diyen Şen, olay yerinde polisin gerekli incelemeleri yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Berlin polisinden her zaman bu tür konularda bilgi alabiliyoruz, iletişim içine girebiliyoruz. En yakın zamanda soruşturmanın tamamlanması için uğraş vereceğiz. Bizim için en büyük teselli kimsenin zarar görmemiş olması. Kimsenin zarar görmemesi demek olayın vahametini bizler için küçültmüyor. Eğer bu bir saldırı ise bunun faillerinin en kısa zamanda bulunması ve cezalandırılması gerekiyor. Kundaklama yoksa bunun da ortaya çıkartılarak kamuyouna açıklanması bizler için çok önemli. Dolayısıyla bu olayın soruşturmasını mutlaka bizler de yakından takip edeceğiz. "

"Maddi hasarımız çok büyük üzüntülüyüz "

Berlin İslam Federasyonu Başkanı Altın ise dün akşam yatsı namazından sonra yangının çıktığını ve kısa sürede büyüdüğünü söyledi. İtfaiyenin zamanında müdahalesine rağmen hasarın çok büyük olduğunu dile getiren Altın, şöyle devam etti:

"Tabii çıkan yangıdan dolayı son derece kaygılıyız. Kundaklama ihtimali olduğu gibi teknik bir arızdan dolayı da çıkmış olabilir. Yalnız bundan önce de Ensar ve Şehitlik camilerimiz kundaklandığından dolayı son derece kaygılıyız. Yani bu üzüntünün arasında bizi sevindiren şey can kaybının olmamasıdır. Maddi hasarımız çok büyük üzüntülüyüz. Malum buralar cemaatimizden topladığımız paralarla inşa ediliyor, o yüzden üzüntümüz büyük."

"Binanın bir kısmının yıkılması gerekiyor"

Camii yapan inşaat şirketi yetkilisi Yavuz Akyol da camide büyük hasar olduğunu belirterek, "Beton içindeki demirlerin bile eridiği görülüyor. Elektirik tesisatı yanmış ve sıvanın sökülmesi lazım. Caminin kaba inşaatının bir kısmının yıkılması gerekiyor. Kalorifer sistemi de zarar görmüş. Zararımız çok büyük" diye konuştu.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!