Ben de ondan çiçek aldım

Güncelleme Tarihi:

Ben de ondan çiçek aldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 09:00

Bavyera İçişleri Bakanı Beckstein, NSU çetesinin ilk kurbanı çiçekçi Enver Şimşek’e birkaç yüz metre ötede oturduğunu, zaman zaman kendisinden çiçek satın aldığını söyledi. Beckstein, “Cinayet evimden birkaç yüz metre ötede işlendi” dedi.

Haberin Devamı

NSU filmlerinin ikincisi olan ‘Beni Unutma’nın ardından ARD’de ekrana gelen ‘Hart aber Fair’ adlı tartışma programında, NSU’nun işlediği cinayetlerde güvenlik birimleriyle politikacıların ihmalleri ve hataları ele alındı.

Programın konuklarından eski Bavyera Eyalet İçişleri Bakanı Günther Beckstein, NSU’nun ilk kurbanı Enver Şimşek’in komşusu olduğunu söyledi.

Beckstein, “Kendisini tanımıyorum ama. Çiçek sattığı yer benim evime yakın. Cinayet evimden birkaç yüz metre ötede işlendi. Ben de zaman zaman ondan çiçek satın aldım” dedi.

Beckstein’ın cinayetlerin ortaya çıkarılması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını ve ırkçılar tarafından işlendiğinin ortaya çıkarılamamasının ise cinayetlerin profesyonelce işlenmesine bağladı.

Ben de ondan çiçek aldım


BİZ BİLİYORDUK

Programın konuklarından Keup Caddesi Derneği Başkanı Meral Şahin ise Köln’ün Keup Caddesi’nde patlatılan NSU bombasıyla ilgili bir tanığın ifadesini hatırlattı.

Tanığın, bombalı bisikleti bırakan kişiyi polise tarif ettiğini belirten Şahin, “Tanık, bomba yerleştirilen bisikleti kuaförün önüne bırakan kişiyi görüyor. Onunla göz göze geldiğini ve bisikleti, başında şapkası olan sarışın bir kişinin bıraktığını polise anlatıyor. Ancak polis hiç ciddiye almadı. Bizler ilk günden beri bombanın ırkçılar tarafından bırakıldı- ğını biliyorduk” dedi.

ONLAR KURBAN OLDU

NSU tarafından 6 Nisan 2006’da katledilen 21 yaşındaki Halit Yozgat’ın babasının Avukatı Thomas Bliwier de, iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın cinayetlerin ortaya çıkmaması için gösterdiği olumsuz tutumu anlattı. Bliwier, “NSU kurbanlarının yakınları, cinayetleri soruşturan birimlerin kurbanı oldu” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!