Belçika'da terör uyarısı: Kesin ihtimal

Güncelleme Tarihi:

Belçikada terör uyarısı: Kesin ihtimal
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 15:22

Belçika Tehdit Analiz Koordinasyon Organizasyonu Direktörü Paul Van Tigchelt, mayıs ayında Liege kentinde Belçika vatandaşı 1987 doğumlu Benjamin Herman'ın 2'si polis 3 kişiyi öldürdüğü terör saldırısın bir benzerinin yakın zamanda gerçekleşme olasılığını 'kesin ihtimal' olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

BELÇİKA Tehdit Analiz Koordinasyon Organizasyonu (OCAM) Direktörü Paul Van Tigchelt, De Morgen gazetesine Mayıs ayında Liege'de 3 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısının ardından OCAM'ye şüpheli faaliyetlere ilişkin yapılan şikayetlerin yüzde 35 arttığını açıkladı.
Tüm şikayetleri mümkün olan en kısa sürede incelemeye aldıklarını kaydeden Van Tigchelt, şikayetlerin daha çok yerel polis, bölge halkı, sosyal hizmetler ve hapishane görevlilerinden geldiğini söyledi. 

Belçikada terör uyarısı: Kesin ihtimal

MUTLAK GÜVENLİK, HAYAL
Liege saldırısının ardından benzer saldırılar gerçekleşebileceğine dikkati çeken Van Tigchelt, "Benzer bir saldırının taklit edilme ihtimaline kesin gözüyle bakıyorum. İnsan psikolojisi bu yönde hareket ediyor. İstikrarsız insanların bu tarz saldırıları kolaylıkla taklit ettiğini gözlemliyoruz" değerlendirmesini yaptı. Londra'da da geçen yıl benzer saldırıların üst üste gerçekleştiğini
anımsatan Van Tigchelt, "Mutlak güvenlik artık bir hayal" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!