Belçika ikiye bölündü: Cumartesi destek, pazar protesto...

Güncelleme Tarihi:

Belçika ikiye bölündü: Cumartesi destek, pazar protesto...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 13:56

BM üyesi 164 ülke tarafından 10 Aralık’ta Fas’ta imzalanan Göç Paktı’nın hükümet krizi ve bakanların istifarına neden olduğu Belçika’da haftasonu, gösterilerle geçecek. Göç Paktı’na ve hükümete destek veren Belçikalılar cumartesi günü yürüyüş izni isterken aşırı sağcılar da pazar günü için başvuru yaptı

Haberin Devamı

BELÇİKA’da birçok Flaman milliyetçi dernek ve milliyetçi politikacılar, Birleşmiş Milletlerin (BM) 10 Aralık’da Fas’ta imzaladığı ve Belçika hükümetinin de onayladığı BM Göç Paktı’nı protesto etmek için yürüyüş düzenleme çağrısı yaptı. Flaman Milliyetçi Parti, Katolik Flaman Öğrenci Derneği (KVHV), Milliyetçi Öğrenci Derneği (NSV) ve ‘Vlaenderen’i (Flaman) Yeniden Büyük Yap’ grubunun da protestolarda yer alacağı kaydedildi. Facebook’ta protesto yürüyüşü kampanyası başlatılmasının üzerinden 48 saat geçmeden 10 bin kişi, yürüyüşe katılacağını belirtti.

14 ÜLKE ANLAŞMADAN ÇEKİLDİ
BM Göç Paktı’na destek veren Belçikalılar da cumartesi günü destek yürüyüşü için Elsene emniyetine müracaat etti. Her iki tarafın da yürüyüş talebini inceleyeceklerini ifade eden Brüksel Elsene Polis Sözcüsü Ilse Van de Keere, “Son sözü Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close söyleyecek“ dedi.
BM Göç Paktı, BM üyesi 164 ülke tarafından 10 Aralık’ta Fas’ta imzalandı. Belçika’da koalisyon hükümetinin ortağı olan Flaman Milliyetçi Partisi’nden bakanlar anlaşma sonrası hükümetten istifa etti.
Avusturya, Avustralya, Bulgaristan, Şili, Estonya, Macaristan, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Latviya, Polonya, Slovakya, Slovenya ve İsviçre, BM Göç Paktı’ndan çekildiklerini açıkladı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!