Bayern Münih'e beşinci yıldız yok

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münihe beşinci yıldız yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 14:39

Almanya'da Bundesliga ve Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB) kuralları gereği belli sayıda şampiyonluklar elde eden takımlar, formalarına yıldız takıyor.

Haberin Devamı

Üç şampiyonluk kazanan takımlar bir, beşinci şampiyonluktan itibaren iki yıldız formada taşınırken, 10. şampiyonluktan itibaren de takımlar üç yıldızlı formayla sahaya çıkıyor. 20. şampiyonluktan sonra ise yıldız sayısı dörde çıkıyor.

Geçen hafta 25. şampiyonluğunu elde eden Bayern Münih'in beşinci yıldızı takacağı sanıldı. Neden takmadığı da tartışma konusu oldu.

Bayern Münih, beş yıldızı hiçbir zaman formasına takamayacak. Çünkü Bundesliga ve DFB kuralları buna izin vermiyor. Kurallar gereği bir takım en fazla dört yıldızı formasında taşıyabiliyor.

Bayern Münih'in beşinci yıldızı taşıyabilmesi ancak kuralların değiştirilmesiyle mümkün olabilecek. Bundesliga kulüpleri arasında dört yıldızı bulunan tek takım Bayern Münih.

Dortmund ve M'gladbach ikişer yıldızı formasında taşırken, Werder Bremen, VfB Stuttgart ve Hamburg'da birer yıldıza sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!