Bayern Münih Porto'ya patladı

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih Portoya patladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 13:18

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde Porto'yu 6-1 yenip yarı finale yükseldi. Alman takımı, ilk yarıda attığı 5 golle turu geçti. Bayern, Portekiz'deki ilk karşılaşmayı 3-1 kaybetmişti. Maçta bir gol atan Müller, Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan Alman futbolcu unvanını aldı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR ligi'nde Bayern Münih, bir volkan gibi patladı. İlk maçta 3-1 yenildiği Porto'yu kendi seyircisi önünde 6-1 yenen Bayern Münih, Devler Ligi'nde son dört takım arasına girmeyi başardı. Turu ve maçı ilk yarıda attığı beş golle koparan Bayern Münih'de karşılaşma sonrası yarı finale yükselme sevinci yaşandı. Maçın yıldızlarından Thomas Müller, maç sonrası ter örgülere çıkarak bir seyirciden aldığı megafonla taraftara tezahürat yaptırdı.

İLK YARIDA İŞİ BİTİRDİ

Porto'da alınan 3-1'lik yenilgi sonrası şok yaşayan Bayern Münih, Allianz Arena'da Porto'yu adeta ezdi. İlk yarıda peş peşe gelen gollerle zafer sarhoşu oldu. Bayern Münih'in gollerini 14. dakikada Thiago, 22. dakikada Boateng, 27 ve 40. dakikalarda Lewandowski, 36. dakikada Müller ve 88. dakikada da Alonso kaydetti. Porto'nun tek golünü ise 73. dakikada Martinez kaydetti. Maçta Bayern'in dördüncü golünü atan Müller, yeni bir rekorun sahibi oldu. Müller, Şampiyonlar Ligi'nde 27. golünü atarak, Şampiyonlar Ligi'nde 26 golle en çok rakip fileleri havalandıran Alman futbolcu unvanını Gomez'in elinden aldı.

FUTBOLCULARIMI SEVİYORUM

Maç sırasında heyecandan yerinde duramayan Pep Guardiola, elini sürekli cebine sokup çıkarmaktan pantolonun yan dikişlerini söktü. Maçı da sökük pantolonla izledi. Guardiola, alınan galibiyetten sonra “İlk maçta da alınan acı yenilgiden sonra da onlar benim kahramanımdı. Futbolcularımı seviyorum. Bu farklı galibiyetten sonra futbolcuları sevmek daha kolay” dedi.

BARCELONA RAHAT GEÇTİ

Gecenin diğer maçında Barcelona, Fransa temsilcisi Paris St. sahasında 2-0 yendi. Fransa'da oynanan ilk maçı da İspanyol takımı 3-1 kazanmıştı. Barcelona'nın her iki golünü de Brezilyalı Yıldız Neymar attı. Neymar'ın golleri 14 ve 34. dakikalarda geldi. İlk maçta forma giyemeyen İbrahimoviç de bu karşılaşmada forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!