SILA YOLU Tünellere dikkat!

Güncelleme Tarihi:

SILA YOLU Tünellere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 09:20

Avusturya Alp dağlarında çok sayıda tünel var. Otoyollarda kullandığınız vinyet dışında bu tünellere de ücret ödeminiz gerekiyor. Gişelerdeki ‘GO’ yazısına ise dikkat edin. Onlar sadece otomatik geçiş kartı olanlar için.

Haberin Devamı

Avusturya’da otoyolları kullanmak için ‘vinyet’ satın almanız gerekli. ‘Vinyet’i sınır kapılarından veya benzin istasyonlarından temin edebilirsiniz. Araçlar için on günlük vinyet ücreti 8.80 Euro. Vinyetinizi, arka kısmında gösterildiği gibi aracınızın ön camına yapıştırın. Optik okuyucuların yanı sıra polis de vinyet kontrolü yapabiliyor. Vinyetsiz yola çıkmanın cezası ise 120 Euro. 

ÇOK SAYIDA RADAR VAR

Avusturya’da otoyollar bakımlı ve geniş. Güvenli bir yolculuk için, hız sınırlarına kesinlikle uyun. Çok sayıda sabit radar var. Ayrıca polis, seyyar radarlarla da kontrol yapıyor. Özellikle tünel giriş ve çıkışlarında dikkatli olun. ‘Radar kontrol’ levhaları sürücüleri sık sık uyarıyor. Radar cezaları 30 Euro’dan başlıyor, 2 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor.

TÜNELLER ÜCRETLİ

SILA YOLU Tünellere dikkat


Avusturya Alp dağlarında çok sayıda tünel var. Vinyetin dışında bu tünellerden geçmek için ücret ödemeniz gerekiyor. Tauern (6.4 km.) ve Katschberg (5.3 km.) tünellerinin 11.50 Euro’luk ücreti bir arada ödeniyor.

Avusturya’yı Slovenya’ya bağlayan (7.8 km) uzunluğundaki Karawanken tünelinin geçiş ücreti ise 7.20 Euro. Ödemenizi nakit para veya kart ile yapabiliyorsunuz. Gişelerde ‘GO’ yazan otomatik geçiş sistemine dikkat edin. Bu gişeleri sadece otomatik geçiş kartı olan araçlar kullanabiliyor. Tünellerde hız limiti 80 km. Tünellerin giriş ve çıkışlarında radar var.

YOL AYRIMLARINA DİKKAT

Avusturya yol ayrımlarının ve birleşmelerinin çok olduğu, kavşak bir ülke konumunda. Yola çıktığınız ülkeye ve gideceğiniz güzergâha göre yol planınızı önceden belirleyin. Yaz aylarındaki trafik yoğunluğuna veya kendinize göre bir rota yapabilirsiniz. Salzburg’dan Avusturya’ya girer girmez Macaristan yol ayrımı var. Tünellere girmek istemeyenler, Viyana üstünden Macaristan istikametine devam ediyor. Slovenya güzergâhını tercih edenler ise Villach istikâmetini takip ederek Slovenya’ya ulaşıyor.
SILA YOLU Tünellere dikkat


Haberin Devamı

SINIRLARDA KONTROL OLABİLİR

Haberin Devamı

‘Mülteci krizi’, politik ve günlük gelişmelere bağlı olarak Avusturya sınır kapılarında yoğunluk yaşanmasına neden olabilir. Polisler ve gümrük memurları gerektiği durumlarda otoyollarda ve sınır kapılarında kontrol yapabiliyor. Bu da sınırda uzun kuyruklar oluşması anlamına gelebilir. Mülteci kriziyle ilgili günlük gelişmeleri yakından takip etmek ve yoğunluk olan gün ve saatler dışında ülkeye giriş yapma olanağını seçmek faydalı olabilir.

 FARLARINIZ AÇIK OLSUN

AVUSTURYA trafik kuralları gereği seyir halindeyken aracınızın farlarını açmanız gerekiyor. Sıla Yolu üstünde bulunan tüm ülkelerde araçlarda reflektörlü yelek bulunması mecburi. Yola çıkmadan önce araçtaki yolcu sayısı kadar yelek temin edin ve aracınızın kolay ulaşılabilen bir yerinde hazır bulundurun. Avusturya trafik yasalarına göre araçta en az bir reflektörlü yelek bulundurmak şart. Otoyolda, araçtan inen herkesin ise reflektörlü yelek giymesi zorunlu. Polis, aracınızda reflektörlü yelek olup olmadığını kontrol edebilir.

Haberin Devamı

 YARIN: SLOVENYA VİNYET ALMAYI UNUTMAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!